Home > Dagens uppdatering: Dow Jones stiger till nya rekord inför den amerikanska inflationsrapporten

Dagens uppdatering: Dow Jones stiger till nya rekord inför den amerikanska inflationsrapporten

Dow Jones sitter bekvämt över 35 250 inför handelsveckans huvudsakliga händelse – den amerikanska inflationsrapporten. Amerikanska aktiemarknader fortsätter att stiga i augusti efter starka kvartalsrapporter från Q2 2021.

Den stigande trenden på aktiemarknaden fortsätter. Under handelsdagens andra dag steg Dow Jones tack vare starka resultat under andra kvartalet 2021, och att senaten klubbade igenom infrastrukturförslaget på 1,2 biljoner dollar. Dessa pengar kommer gå till att bland annat bygga säkra vägar och broar, och kommer att skapa miljontals nya jobb.

Det betyder dock inte att USA:s ekonomi inte kan skapa nya jobb i det läge vi har just nu. Tidigare i veckan visade uppgifterna om lediga jobb att det finns fler jobb än arbetslösa – och trenden kommer att fortsätta. Utsikterna till högre inflation på grund av enorma stödpaket lovar gott för aktier som fortsätter att driva till nya toppar.

Till följd av det handlas Dow Jones och S&P 500 till rekordhöga nivåer. I Europa ses FTSE 100 till 7 160 och spanska Ibex till 8 900, eftersom de europeiska marknaderna importerade optimismen på de amerikanska marknaderna.

Försäljningen av råvaror som ses i början av handelsveckan saktade ner efter att oljepriset nådde en stödnivå vid 65 dollar. För närvarande handlas olja över 68,50 dollar, vilket hjälper andra råvaror att ta igen vissa förluster. Guldet är fortsatt svagt och säljs vid varje vändning.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Idag är det inflationsdagen i USA, och marknaden räknar med att KPI i juli kommer att öka med 0,5% respektive 0,4% för Core-rapporten. Om den totala siffran möter förväntningarna kommer inflationen att avta jämfört med föregående månad. Just nu lutar det dock åt att inflationen kommer att ligga högre än vad marknaden förväntar sig, vilket hjälper till att förklara den amerikanska dollarns relativa styrka.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är Dow Jones, Walt Disney Company och Airbnb.

Dow Jones

Dow Jones må ha nått nya rekord på sistone, men den tekniska bilden pekar mot ännu mer styrka. Två stigande flaggor har formerats i de lägre tidsramarna och båda pekar mot värden över 35 500, vilket antyder att den starka kraften bakom amerikanska aktier kommer fortsätta.

Walt Disney

Walt Disney förväntas släppa sin kvartalsrapport för Q2 2021 imorgon. Marknaden har vänt från dynamiskt stöd och konsoliderar nu i ett triangulärt mönster. Ett genombrott och stängning över 185 dollar signalerar mer styrka framöver, medan ett stigande scenario ogiltigförklaras vid ett genombrott under 170 dollar.

Airbnb

Airbnb vände från dynamiskt stöd och investerare fokuserar nu på 160 dollar-nivån. En daglig stängning över 160 dollar signalerar mer styrka framöver, medan en rörelse under 135 dollar sätter press nedåt.

Vinnare och förlorare

Dow Jones och den amerikanska dollarn är fortfarande starka medan guldet säljs vid varje vändning. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto