Home > Dagens uppdatering: Dow Jones vänder från låga nivåer, lutar åt stigande trend

Dagens uppdatering: Dow Jones vänder från låga nivåer, lutar åt stigande trend

Dow Jones har vänt från sina låga nivåer då investerare ser förbi tillväxtproblem. FedEx aktiekurs handlas med en nedåtgående ton inför kvartalsresultatet. Adobe förblir stigande inför resultatrapporten.

Aktiemarknaden i USA återhämtade en del av förlusterna från första delen av handelsveckan. I synnerhet steg Dow Jones från sina låga nivåer och övervann investerarnas oro angående potentiell tillväxt. 35 000-nivån ger dock stark resistens för tillfället.

Finansiella marknader har hittills i september konsoliderat i snäva intervall. Råvaror, i synnerhet olja och guld, står kvar på sina senaste nivåer på 70 respektive 1 800 dollar.

Prisförändringarna på valutamarknaden är också långsamma. EUR/USD har exempelvis handlats runt 1,18 i ungefär en vecka nu, trots många händelser som kan utlösa volatilitet.

De europeiska börserna följer prisförändringarna i USA. De fortsätter att köpas, men har svårt att nå nya toppar. FTSE 100 fann starkt stöd på 7 000-nivån, medan tyska Dax misslyckades med att ta sig över 16 000.

Framöver kan resten av handelsveckan ge mer av detsamma. Investerare väntar på räntebeslutet från Fed, som är planerat att släppas på onsdag nästa vecka då centralbanken förväntas meddela nedtrappningen av sina tillgångsköp.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Dagens ekonomiska kalender har något för både europeiska och nordamerikanska investerare. I Europa kommer Christine Lagarde, Europeiska centralbankens ordförande, tala angående den ekonomiska utvecklingen i euroområdet. Frågor från publiken väntas, så euron kan komma att röra på sig.

Under den nordamerikanska sessionen är Canadian Housing Starts och Retail Sales i USA de viktigaste ekonomiska rapporterna för dagen. Marknaden räknar med att den månatliga detaljhandeln kommer att minska med 0,7%.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är Dow Jones, FedEx och Adobe.

Prognosen för Dow Jones 

Dow Jones har handlats med en nedåtgående ton den senaste tiden, och på grund av det är det klokt att sätta saker i perspektiv genom att titta på helhetsbilden. Indexet ligger nära sina rekord, och bara en nedgång under 32 000 skulle innebära starten på en björnmarknad. Fram tills kommer troligtvis investerare köpa eventuella dippar.

FedEx

FedEx ligger en bra bit från sina toppar under 2021, och nästa vecka släpper de sitt kvartalsresultat. Aktiekursen är på väg att boka dess tredje månad i rad med nedåtgående siffror, och en daglig stängning under 240 dollar skulle ge ännu mer svaghet.

Adobe

Adobe släpper också sitt kvartalsresultat nästa vecka. I slutet av juni bröt aktiekursen ut från en stigande flagga. Marknaden är fortfarande stark, och en rörelse mot 700 dollar bör inte uteslutas.

Vinnare och förlorare

Oljan handlas runt 72 dollar med en stark ton. Japanska yen-par är svaga där bland annat EUR/JPY dippade under 129.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto