Home > Dagens uppdatering: En stigande prognos för S&P 500 trots dollarns styrka

Dagens uppdatering: En stigande prognos för S&P 500 trots dollarns styrka

S&P 500 bröt ut ur en stigande flagga med en uppmätt rörelse vid 4 600. Det stigande Bitcoin-priset ledde till en stigande rörelse för aktier med exponering till kryptovalutor, exempelvis MicroStrategy. eBay sitter vid en viktig stödnivå inför kvartalsrapporten för Q2 2021.

Aktiemarknaden är fortsatt stark och fortsätter att pressa uppåt trots den pågående styrkan i dollarn. Vanligtvis går börsen upp under en svag dollar – men nu går den åt andra hållet.

Efter att NFP-rapporten släpptes i fredags fortsätter den amerikanska dollarn att stiga, vilket återspeglas i EUR/USD som nu handlas nära 1,17-nivån. Men investerare köper inte bara dollarn, utan de köper också aktier.

Till följd av det bröt S&P 500 ut från ett stigande flaggmönster som pekar på mycket högre nivåer. De europeiska aktiemarknadsindexen är också starka – FTSE 100 i Storbritannien handlas över 7 140 och tyska Dax steg hela vägen till 15 800.

Oljan är fortsatt svag efter att Goldman Sachs nedgraderade prognosen för den kinesiska ekonomin. Rädslan för en svagare efterfrågan under de kommande månaderna har pressat oljepriset under 70 dollar. Nu testar oljan stödet kring 65 dollar.

Ädelmetaller har återhämtat några av förlusterna från början av handelsveckan. Guld handlas nu över 1 730 dollar och återhämtar sig från gårdagens nedgång under 1 700 dollar.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Dagens ekonomiska kalender innehåller inte mycket viktig data. Endast ZEW Economic Sentiment i Tyskland kan leda till prisförändringar för tyska Dax. Utöver det kommer marknaderna antagligen fortsätta gårdagens rörelser.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är S&P 500, MicroStrategy och eBay.

S&P 500

Den stigande flaggan på S&P 500-diagrammet pekar mot 4 600. I augusti bröt indexet över flaggans övre kant, och den uppmätta rörelsen indikerar ytterligare styrka. Endast en dipp under 4 360 hade ogiltigförklarat en stigande trend.

MicroStrategy

MicroStrategy är ett offentligt listat företag som investerade hela sin kassa i Bitcoin. Till följd av det kan investerare som är villiga att exponera sig mot kryptovalutamarknaden utan att effektivt köpa Bitcoin välja att investera i ett företag som MicroStrategy.

Prisförändringarna följer Bitcoins prisförändringar till punkt och pricka, och priset bröt nyligen ut ur en triangel som fungerade som ett vändmönster. Så, 900 dollar är nu nästa mål, medan en rörelse under 500 dollar ogiltigförklarar en stigande trend.

eBay

eBay kommer att släppa sin kvartalsrapport för Q2 2021 i morgon. Priset har nyligen sjunkit, men nu har priset fått stöd i ett sammanflödesområde. Både horisontella och dynamiska stödnivåer kan hjälpa marknaden just nu. Om 64 dollar-nivån håller fortsätter den stigande trenden och ett nytt försök att nå nya rekord är möjligt.

Vinnare och förlorare

S&P 500 är fortsatt stark, tillsammans med den amerikanska dollarn; ädelmetallerna är svaga. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto