Home > Dagens uppdatering: Ett stigande oljepris håller medan priset ligger över 70 dollar

Dagens uppdatering: Ett stigande oljepris håller medan priset ligger över 70 dollar

Priset på olja stiger när det ligger över 70 dollar. Aktiemarknaderna runt om i världen tappade efter Evergrande-konkursen i Kina.

Handelsveckan började med risk-off. Aktiemarknaderna runt om i världen reagerade på nyheterna om Evergrande. Evergrande, en kinesisk fastighetsutvecklare som sysselsätter över 200 000 personer, står inför konkurs.

En oro för svallvågseffekter ledde till kraftiga rörelser under öppningen på Hong Kong-börsen under veckans första handelsdag. Till exempel handlades Sinic, en annan fastighetsutvecklare, 88% lägre igår.

Till följd av det sjönk europeiska och amerikanska börser under veckans första handelsdag. I USA sjönk de viktigaste indexen med cirka 2% under dagen. Dow Jones tappade under 34 000, men terminsmarknaderna återhämtade några av gårdagens förluster.

Europeiska index bekräftade också risk-off-rörelsen. Tyska Dax tappade till nära 15 100 och FTSE 100 i Storbritannien sjönk till under 7 000. Särskilt europeiska banker hade en tuff dag med en nedgång på över 4% i går.

Råvarumarknaderna handlades med en mer stabil ton. Oljepriset förblir stigande medan det ligger över 70 dollar, och ett omvänt ”head and shoulders”-mönster tyder på att ytterligare prisökningar är möjliga. Guldet steg i går då investerare letade efter den gula metallens säkerhet, vilket skickade priset över 1 760 dollar.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Inga viktiga ekonomiska händelser är planerade för idag, så nyheterna från Kina kommer att dominera på finansiella marknader. Dessutom förbereder investerare sig för det viktiga Fed-mötet som går av stapeln imorgon då Fed:s prognoser och framtida räntehöjningar kan ge ökad volatilitet.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är olja, Alibaba och BBVA.

Oljepriset

Råoljepriset återhämtade sig från nedgången i augusti och återtog 70 dollarnivån. Den tekniska bilden visar ett omvänt ”head and shoulders”-mönster, med en uppmätt rörelse som pekar mot 78 dollar. Nacklinjen erbjuder för närvarande stöd, och en vändning härifrån bör förbättra marknadssentimentet.

Alibaba

Alibaba har tappat sedan slutet av förra året, och i går nådde priset en ny låg nivå. 140 dollar närmar sig nu, och runt denna nivå kan marknaden hitta dynamiskt stöd från den nedre kanten av den sjunkande kanalen.

BBVA

BBVA är en av de europeiska aktier från banksektorn som föll mest i går. Sedan november förra året har aktiekursen befunnit sig i en stigande trend och testar för närvarande det dynamiska stöd som ges av den nedre kanten av en stigande kanal. Så länge som serierna med högre toppar och högre nedgångar håller ligger de stigande förhållandena kvar. En nedgång under 5 dollar pekar dock mot mer svaghet framöver.

Vinnare och förlorare

Oljan är fortsatt stigande medan den ligger över 70 dollar. Aktierna är fortsatt svaga inför Fed:s penningpolitiska beslut. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto