Home > Dagens uppdatering: FTSE 100 möter stark resistens, trenden pekar nedåt när indexet ligger under 7 000

Dagens uppdatering: FTSE 100 möter stark resistens, trenden pekar nedåt när indexet ligger under 7 000

Prognosen för FTSE 100 ser nedåtgående ut då indexet misslyckas vid resistensnivån för tredje gången i rad. Fokus skiftar nu mot stödområdet kring 6 800. Charlie Munger fördubblar sin Alibaba-investering, Palantir belönas med ett amerikanskt militärkontrakt.

På tisdagen återhämtade sig börsen kraftigt då de viktigaste europeiska och amerikanska indexen hamnade i gröna territorier. Men allt vände över en natt, då de flesta vinsterna försvann när Europasessionen idag inleddes.

Särskilt FTSE 100 ser svagt ut. Det misslyckades med att hålla över 7 200 och konsoliderades helt enkelt under denna nivå medan de amerikanska indexen steg. Vid alla tecken på svaghet på de amerikanska aktiemarknaderna minskade även FTSE 100, vilket tyder på att björnar på marknaden har kontroll.

I USA återhämtade marknaden en del av förlusterna från september, men det är för tidigt i handelsmånaden för att dra någon meningsfull slutsats. Terminsmarknaderna visar de viktigaste indexen i rött. Nasdaq 100 leder nedgångarna med en prisnedgång på över 1% när denna artikel skrivs.

Även europeiska index tappade då exempelvis tyska Dax tappade -2% under den första handelstimmen. Liknande nedgångar ses på övriga europeiska marknader.

Det finns ingen speciell nyhet att tillskriva nedgångarna, förutom utvecklingen på energimarknaden. Naturgas har ökat med 35% bara under de senaste tre dagarna, och sådan prisdynamik kan inte och kommer inte att hanteras av ekonomier på ett lättvindigt sätt. Naturgas utgör 25% av den globala energiförbrukningen, så kommer prishöjningen kommer bidra till inflationen på ett allvarliga sätt än vad politikerna har förväntat sig.

Guldet är svagt och handlas nu till 1 477 dollar då en stark amerikansk dollar sätter press på den gula metallen, medan WTI-råoljepriset handlas nära 79 dollar.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Idag är ADP-rapporten som visar löneutvecklingen i den privata sektorn i USA, i fokus. Marknaden förväntar sig att den privata sektorn har lagt till 425 000 nya jobb i september, och investerare kommer att använda dagens siffror för att bilda en kvalificerad gissning om vad NFP-rapporten kommer visa om två dagar.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är FTSE 100, Alibaba och Palantir.

Prognosen för FTSE 100 

FTSE 100 är tillbaka under 7 000 och är på väg mot det stora stödområdet kring 6 800. Tekniska investerare kan till och med prata om ett trippeltoppmönster vid 7 200. Om framtida prisförändringar kommer att bekräfta det kan det leda till ytterligare nedgångar, särskilt om vi ser en daglig stängning under 6 800.

Alibaba

Nyheter om att Charlie Munger, den berömda investeraren, har fördubblat sin Alibaba-investering lyckades inte få aktiekursen att stiga. Alibaba befinner sig i en massivt nedåtgående trend som började förra året och fortsätter att bilda lägre låga nivåer och lägre toppar. Endast en rörelse över 180 dollar skulle vända detta sentiment.

Palantir

Palantir har precis tilldelats ett kontrakt från den amerikanska militären, men investerare är inte imponerade. Prisförändringen ser nedåtgående ut under den stigande trendlinjen och 28 dollar ses som stark resistens.

Vinnare och förlorare

Guld och aktier är svaga; olja och naturgas är fortsatt starka. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto