Home > Dagens uppdatering: Guldpriset antar en stigande formering, investerare föredrar riskabla tillgångar

Dagens uppdatering: Guldpriset antar en stigande formering, investerare föredrar riskabla tillgångar

Guldpriset antog en stigande formation precis under viktig resistensnivå. En daglig stängning över 1 800 pekar mot ytterligare styrka. Investerare i Zoom och Peloton inväntar kvartalsrapporter.

Risk är tillbaka på kartan efter att den amerikanska dollarn sjönk i slutet av förra veckan och samtidigt fick aktiemarknaden att stiga. De amerikanska aktiemarknaderna har studsat från sina senaste nedgångar och framtiden pekar på en stark öppning.

Till följd av det inledde de europeiska indexen handelsveckan på en stigande not. Tyska Dax konsoliderar över 15 800, FTSE 100 håller över 7 050, och franska CAC 40 har stigit med över en halv procentenhet.

Veckans händelse är Jackson Hole-konferensen, som planeras att gå av stapeln den 26:e augusti. Marknadsaktörer förväntar sig mer information från Fed om nedtrappande av tillgångsköp, och alla nyheter om ett eventuellt schema kommer att leda till volatilitet.

Guldpriset befinner sig i en stigande formation, vilket håller risksentimentet kvar. Marknaden bildade en stigande flagga, ett fortsättningsmönster som mot ytterligare styrka. På en daglig stängning över 1 800 dollar kommer investerare sannolikt att fortsätta köpa då den uppmätta rörelsen pekar mot runt 1 850 dollar.

Oljan har stigit med 3% idag och handlas runt 64 dollar i skrivande stund. Detta stöttar risk-on-sentiment, och håller trycket på den amerikanska dollarn.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Idag är det PMI-dagen i Europa och USA. Tyska PMI för tjänster visade sig vara bättre än prognosen, vilket hjälpte europeiska index och euron. Till följd av det handlas den gemensamma valutan bekvämt över 1,17 mot den amerikanska dollarn, och över 128,50 mot japanska yen.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är guld, Peloton och Zoom.  

Guld

Den stigande flagga som ses ovan pekar mot ytterligare styrka för guldpriset. Likvideringen under månadens första hälft köptes snabbt och nu möter marknaden motstånd runt 1 800 dollar. En daglig stängning över 1 800 dollar får trenden att peka mot 1 850 dollar, vilket indikeras av den uppmätta rörelsen. Därför kommer risk-on sannolikt att förbli så länge guldpriset köps.

Peloton

Peloton rapporterar sitt kvartalsresultat i veckan och marknaden nådde en marginell topp på 130 dollar. Tjurar på marknaden skulle vilja se en stängning på över 130 dollar för att den senaste nedåtgående trenden ska försvinna, medan björnarna på marknaden kommer att fokusera på 100 dollar-nivån. Det runda talet kommer sannolikt att fungera som en avgörande nivå för aktiekursen då det bör fungera som starkt stöd.

Zoom

Liknande prisförändringar kan ses på Zooms aktiepris. Denna gång agerade 400 dollar som marginell resistens, medan 280 bör agera som stöd. En daglig stängning över 440 dollar bör indikera ett nytt försök mot nya toppar.

Vinnare och förlorare

Amerikanska terminspriser ser starka ut, vilket främjar ett risk-on-sentiment; den amerikanska dollarn är svag.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto