Home > Dagens uppdatering: Guldpriset förbereder sig för ytterligare prisökningar

Dagens uppdatering: Guldpriset förbereder sig för ytterligare prisökningar

Guldpriset håller över 1 800 dollar och förbereder sig för ytterligare prisökningar. Marknaden är fortfarande stigande medan den är över 1 800 dollar och samlar kraft för att bryta de lägre höga noteringarna. DocuSigns aktiekurs bröt ut från ett stigande flaggmönster inför kvartalsresultatet; Oktas stigande trend kvarstår.

Guldpriset återhämtade sig från de låga nivåerna i augusti, och trenden är fortsatt stigande medan den är över 1 800 dollar. Råvaror har hittat köpare på sistone, vilket har skapats av en svagare amerikansk dollar och starka aktier.

Aktiemarknaden inledde den nya handelsmånaden med en blandad ton. De viktigaste amerikanska indexen korrigerade igår men förblir nära sina toppar. Detta är normalt beteende under NFP-veckan eftersom investerare väntar på jobbdata.

I Europa lyckades det spanska indexet återta 9 000-nivån medan Dax i Tyskland misslyckades med 16 000. FTSE 100 i Storbritannien handlas nära sina senaste toppar och håller över 7 150.

Olja och naturgas är något nere idag. OPEC-mötena inleddes igår, och hittills har inget viktigt beslut nått rubrikerna.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Idag är en relativt lugn dag på den ekonomiska kalendern. Investerare gör sig redo för den mycket viktiga NFP-rapporten som kommer imorgon, oroade över att lönerapporten från den privata sektorn missade förväntningar igår.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är guld, DocuSign och Okta.

Guldpriset

Tekniska investerare såg hur guldpriset återigen studsade från 1 680 dollar. Nu när en trippelbotten är på plats flyttas fokus till marknadens förmåga att bryta serien med lägre toppar. Om den gör det är vändningen komplett, och sentiment om en nedåtgående trend vänder mot en positiv. En daglig stängning över 1 840 dollar skulle utlösa mer styrka eftersom investerarnas uppmärksamhet kommer att vända sig mot 1 920 dollar.

DocuSign

DocuSign-investerare väntar på de kvartalsresultat som är planerade att släppas idag efter att marknaden stängts. Marknaden förväntar sig en EPS på 0,40 dollar i kvartalet, vilket är en prisökning med 133,40% jämfört med samma period förra året. Ur ett tekniskt perspektiv är prisförändringarna så positiva som de kan vara.

Marknaden bröt nyligen ut från ett möjligt stigande flaggmönster och konsolideras nu över sin övre kant. Detta är ett fortsättningsmönster, och den uppmätta rörelsen är lika med avståndet före flaggans bildning, projicerat från dess övre kant. Som diagrammet ovan visar pekar den uppmätta rörelsen på mycket högre nivåer.

Okta

Okta bildade en sammandragande triangel under 2021, och prisförändringarna bröt nyligen över den övre trendlinjen. Det här ser ut som ett stigande genombrott, även om en daglig stängning över 300 dollar skulle vara den som bekräftar det stigande genombrottet. Vid en sådan rörelse är ytterligare styrka sannolik eftersom tekniska investerare kommer att tolka triangeln som en del av en vimpelformation.

Vinnare och förlorare

Amerikanska och europeiska aktiemarknader fortsätter sin stigande trend; den amerikanska dollarn är fortsatt svag. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto