Home > Dagens uppdatering: Guldpriset inleder handelsveckan med nedåtgående ton, den amerikanska dollarn stiger

Dagens uppdatering: Guldpriset inleder handelsveckan med nedåtgående ton, den amerikanska dollarn stiger

Den nedåtgående trenden fortsätter för guldpriset då den gula metallen inte klarar av att studsa från dess senaste nedgångar. Dollarns styrka är skyldig till detta då investerare förbereder sig inför Fed-mötet. Nike och Lennar släpper sina kvartalsresultat i veckan.

Handelsveckan började med en nedåtgående ton då deltagare på finansiella marknader såg vad som hände med Evergrande, ett kinesiskt företag i finansiella svårigheter. Fastighetsutvecklaren är på väg att kollapsa, och den kinesiska regeringen har inga avsikter att rädda företaget, vilket orsakar en oro för svallvågseffekter för Kinas ekonomi och resten av världen.

Guldpriset fortsätter att sjunka, nu till 1 750 dollar. Denna nedgång för guldpriset kommer i samband med en stark amerikansk dollar då investerare förbereder sig för Fed-mötet som planeras till onsdag. Naturgas och koppar sjönk i början av handelsveckan med mer än 1,5%, medan oljepriset ligger stadigt över 71 dollar.

De europeiska marknaderna har tappat cirka 1% och följer därmed hur det går för den amerikanska aktiemarknaden. Investerare handlar med en försiktig ton och bevakar utvecklingarna i Kina. Utöver det förvandlades Dax 30 till Dax 40, vilket innebär att tio nya företag tillkom. Till följd av det kommer dagens resultat att följas noga av marknadsaktörer i hopp om att se en mer dynamisk tysk aktiemarknad.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Idag finns det inget viktigt inplanerat ur perspektivet ekonomiska händelser. Istället är det nyheterna i Kina och hur Evergrande-situationen utvecklas som är viktigt för marknaderna, samt valet i Kanada. På tal om val, nästa söndag, förbereder eurohandlare inför årets viktigaste politiska händelse i Europa – det tyska valet.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är guld, Nike och Lennar.

Guld

Guldet har studsat ett par gånger från under 1 700 dollar, och det är nu tydligt att denna nivå erbjuder starkt stöd. En nedgång sätter press på guldpriset då investerare kommer att tolka triangeln som ett vändmönster; mer svaghet väntar alltså efter ett sådant genombrott. Endast en rörelse över 1 900 skulle vända trenden från nedåtgående till stigande.

Nike

Nike befinner sig i en nedåtgående trend inför veckans kvartalsrapport. Priset bör hitta stöd vid den lägre kanten av en stigande kanal, och ett ännu starkare stöd vid 140 dollar.

Lennar

Lennar släpper sitt kvartalsresultat idag och marknaden bildar en sammandragande triangel med horisontellt motstånd kring 110 dollar. En daglig stängning över denna nivå skulle signalera ytterligare styrka, vilket antyds av det stigande triangelmönstret. Nedåt skulle en daglig stängning under 90 dollar ändra trenden från stigande till nedåtgående.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn inleder veckan med en stark ton; guldpriset ser sårbart ut. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto