Home > Dagens uppdatering: Nikkei 225 nekades igen att ta sig över 30 000

Dagens uppdatering: Nikkei 225 nekades igen att ta sig över 30 000

Nikkei 225 är under press igen då indexet inte klarar av att hålla över 30 000. ConAgra och Constellation Brands rapporterar kvartalsresultat denna vecka.

NFP-veckan inleds med att Nikkei 225 är under press då det japanska börsindexet inte klarar av att hålla över 30 000 poäng. Parlamentet bekräftade den nya premiärministern i Japan, men börsen är inte imponerad eftersom en möjlig dubbeltopp tyder på att fler nedgångar sannolikt kommer att hända.

De europeiska börsindexen öppnade den nya handelsveckan med små förluster. Med undantag för det spanska indexet, som har stigit med 0,43% när denna artikel skrivs, har alla andra stora index tappat. FTSE 100 i Storbritannien sjunker med 0,33%, tyska Dax faller med 0,4%, och franska CAC40 sjunker med över en halv procentenhet. I USA tappar aktiemarknadens terminspriser, vilket pekar på en svag start på handelsveckan.

Idag är en stor dag för oljehandlare eftersom OPEC+-mötena går av stapeln. Fokus ligger på om kartellen kommer att öka utbudet för att möta den stigande efterfrågan, och hur det i så fall skulle påverka oljepriset. WTI-råoljepriset fortsätter att stiga och handlas över 75 dollar inför OPEC+-beslutet.

Naturgaspriserna fortsätter att stiga ytterligare 2,5%, medan guld och silver öppnar handelsveckan platt.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

OPEC+-beslutet är handelsdagens viktigaste händelse. Detta är också en NFP-vecka, så alla marknadsförflyttningar före fredagens släpp bör tas med en nypa salt.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är Nikkei 225, Constellation Brands och ConAgra.

En prognos för Nikkei 225 

Nikkei 225 steg efter att Japans före detta premiärminister, Suga, meddelade att han avgår. Marknadsaktörerna gillade de finanspolitiska stimulanspaketen som andra kandidater lovade, så börsen steg medan den japanska yenen sjönk. Ändå hittade indexet bara säljare medan det låg över 30 000. Mönstret liknar nu en dubbeltopp, och en minskning under 27 000 kommer att sätta ännu mer press på Nikkei 225.

Constellation Brands

Constellation Brands är ett av företagen som rapporterar sitt kvartalsresultat den här veckan. Den tekniska bilden avslöjar ett triangulärt mönster som bildas vid starkt stöd. En nedgång under 200 dollar borde väga tungt på priset, medan en daglig stängning över 220 dollar skulle föreslå att det finns potential upp på kort och medellång sikt.

ConAgra

ConAgra rapporterar också sina kvartalsresultat den här veckan, och prisförändringarna har precis brutit den övre trendlinjen i en sammandragande triangel. När priset ligger över 32 dollar lutar det fortfarande åt en stigande trend, och en daglig stängning över 36 dollar skapar förutsättningar för ännu högre potential. 

Vinnare och förlorare

WTI -råoljepriset förblir stigande och handlas över 75 dollar före OPEC+-beslutet. Nikkei 225 ser svagt ut.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto