Home > Dagens uppdatering: Oljepriserna stiger till 2021 års toppar efter nyheter om att OPEC+ håller sig till sin plan

Dagens uppdatering: Oljepriserna stiger till 2021 års toppar efter nyheter om att OPEC+ håller sig till sin plan

WTI-råoljepriset stiger till nya toppar för 2021 efter att OPEC+ har hållit sig till den befintliga oljeproduktionen. Tesla stiger efter rekordleveranser, PepsiCo släpper kvartalsresultat.

Handelsveckan började med en smäll då OPEC+ gick med på att öka sin produktion med 400 000 fat per dag för november. Marknaden förväntade sig/hoppades att produktionen skulle öka mycket mer än den ursprungliga planen, med tanke på det stigande oljepriset och den starka efterfrågan. Kartellen och dess vänner bestämde sig dock för att hålla fast vid den ursprungliga planen för regelbundna månadshöjningar, och deras beslut utlöste ytterligare en prisökning för oljepriset.

Oljepriset har handlats med en budton ganska länge nu. Till följd av det avvek priset från andra finansiella tillgångar och steg till och med samtidigt som den amerikanska dollarn steg mot andra G10-valutor. På tal om den amerikanska dollarn sätter oljepriset ytterligare press på inflationen, vilket i sin tur pressar centralbankerna att skärpa sin penningpolitik.

De europeiska börsindexen öppnade handelsdagen något högre. Tyska Dax hittade stöd vid 15 000, vilket är en markant nedgång från prisökningarna i september, medan FTSE 100 kämpar för att hålla över 7 000, som det har gjort under större delen av året. I USA är terminspriserna platta då investerare väntar på ISM Services PMI som ska släppas senare idag.

Energikrisen fortsätter då naturgasen ökar ytterligare 1,6% idag. Tillsammans med stigningen i oljepriset sätter naturgasens stigande pris press på det norra halvklotets ekonomier som förbereder sig inför vintersäsongen.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Idag släpps PMI för tjänstesektorn i Europa och USA. Av alla rapporter borde den i USA vara viktigast för valutahandlare då investerare kommer att tolka sysselsättningskomponenten i hopp om att kunna göra en kvalificerad gissning vad gäller den kommande NFP-rapporten. Marknaden räknar med att ISM Services PMI sjönk från 61,7 till 59,9 under föregående månad.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka äre WTI-råolja, PepsiCo och Tesla.

Oljepriset

WTI-råoljepriset steg över 77 dollar efter beslutet från OPEC+, vilket innebar att priset nådde en ny topp. Eftersom serien med högre nedgångar också förblir intakt förblir trenden stigande under de kommande månaderna. Bara en dipp under 60 dollar skulle förändra det stigande scenariot.

Tesla

Sedan juni har Teslas aktiekurs rört sig i en stigande kanal och hotar nu att klättra till en ny topp för 2021. Det verkar alltid finnas en anledning att köpa Tesla, och den här gången skedde prisökningen efter företagets tillkännagivande att de har levererat ett rekordantal bilar för kvartalet.

PepsiCo

Priset på PepsiCo pressas inför kvartalsresultatet som planera släppas idag. Marknaden går mot stödnivån på 148 dollar och en stängning under denna nivå antyder ytterligare prisnedgångar under de kommande månaderna. Björnar på marknaden bör dock vara försiktiga här eftersom området tidigare agerade som resistens, så det kan visa sig erbjuda starkt stöd vid en prisnedgång.

Vinnare och förlorare

Olje- och naturgaspriserna fortsätter att stiga; tekniksektorn ser svag ut då stora teknikföretag drabbas av prisnedgångar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto