Home > Dagens uppdatering: Oljepriset stiger efter förbättrat sentiment, aktiemarknaden stiger

Dagens uppdatering: Oljepriset stiger efter förbättrat sentiment, aktiemarknaden stiger

Oljepriset är tillbaka över 65 dollar efter förbättrat sentiment. Amerikanska aktier slår nya rekord då Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaccin får fullt godkännande av FDA.

Oljepriset studsade starkt från de senaste nedgångarna efter att aktiemarknaden steg kraftigt. Det förbättrade sentimentet ledde till att de viktigaste indexen i USA nådde nya rekord och att oljepriset steg i en nästan vertikal linje.

Det fanns inga ekonomiska händelser som drev marknaderna högre. I stället gillade marknaderna det faktum att FDA i USA gav sitt fullständiga godkännande till Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaccin. Den stigande aktiemarknaden ledde till en risk-on-våg där den amerikanska dollarn tappade mot euron, den australiensiska dollarn, det brittiska pundet och den nyzeeländska dollarn.

I Europa öppnade de viktigaste aktieindexen högre för andra dagen i rad. Reseaktier har stigit mest, tack vare gårdagens nyheter från USA. I Tyskland har den goda tillväxten lett till att Dax pressar mot 15 900.

Guldet tog sig slutligen tillbaka till 1 800 dollar efter att det klättrat från under 1 680 dollar för en vecka sedan. Det förbättrade sentimentet ledde till att investerare sålde den amerikanska dollarn mot bokstavligen alla andra tillgångar – så guldpriset återtog det som hade gått förlorat.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Den tyska slutgiltiga BNP-rapporten överraskade marknaden då den hamnade på 1,6% efter förväntningar på 1,5%. Den starka rapporten hjälpte aktiemarknaden och investerare som redan har positionerat sig inför årets viktigaste händelse i Europa – det tyska valet som går av stapeln mot slutet av september.

Nya bostadsförsäljningar i USA förväntas landa på 698 000 under den föregående månaden, vilket hade varit en ökning från 676 000 en månad tidigare. Dagen innehåller dock inte många ekonomiska händelser då investerare väntar på Fed-ordförande Powells tal vid Jackson Hole-konferensen som går av stapeln nästa fredag.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är olja, MicroStrategy och JD.com.

Oljepriset

Olja testar resistensen igen, och en daglig stängning ovanför den fallande trendlinjen öppnar portarna för ett hopp till 70 dollar. Om oljepriset å andra sidan inte klarar av att hålla över 70 dollar under de kommande veckorna är det en signal för ytterligare svaghet. På medellång sikt är 60 dollar och 70 dollar runda tal som blir avgörande för oljepriset, då de ger stöd respektive resistens.

MicroStrategy

Bitcoins senaste styrka har stött MicroStrategys aktiekurs. Aktien fördubblades sedan nedgången i juni på ett liknande sätt som hur Bitcoin studsade från 30 000 dollar. Ur ett tekniskt perspektiv förblir MicroStrategy stigande medan priset ligger över den stigande trendlinjen, och tjurar på marknaden kommer bevaka en rörelse över 900 dollar då det bör leda till ytterligare styrka. En daglig stängning under 500 dollar hade å andra sidan talat för en negativ trend.

JD.com

JD.com är ett kinesiskt e-handelsföretag som på sistone har varit pressat, precis som hela den kinesiska IT-sektorn. Priset vände från de senaste låga noteringarna, men trenden är fortsatt negativ när priset ligger under den fallande trendlinjen. En dipp under 60 dollar bör leda till ytterligare svaghet, medan en daglig stängning över 72 dollar talar för en positiv trend.

Vinnare och förlorare

Amerikanska aktier och oljan är de huvudsakliga vinnarna hittills under handelsveckan; den amerikanska dollarn säljs just nu.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto