Home > Dagens uppdatering: Prognosen för Dax är fortsatt positiv då en stigande flagga pekar mot ytterligare styrka

Dagens uppdatering: Prognosen för Dax är fortsatt positiv då en stigande flagga pekar mot ytterligare styrka

Tyska Dax ligger nära sitt rekord och konsoliderar i ett stigande mönster. En stigande flagga pekar mot ytterligare styrka då investerare fortfarande satsar på aktier.

I fredags visade NFP-rapporten att den amerikanska ekonomin lade till fler jobb i juli än vad marknaden förväntade sig. Dessutom reviderades juni-rapporten högre.

Det var inte överraskande att aktiemarknaden uppskattade nyheterna. Trots allt var det lite av en win-win-situation för aktiemarknaden inför rapporten. Om rapporten blev bättre än förväntat hade de goda nyheterna lagt glöd på kolen för prisutvecklingen. Om å andra sidan rapporten hade blivit sämre än förväntat hade mer stöd kunnat behövas, vilket hade lett till en stigande marknad.

Styrkan i de amerikanska indexen hjälpte också indexen i den utvecklade världen. Till följd av det handlas tyska Dax nära sina rekordnivåer och har bildat ett stigande mönster. Liknande styrka ses i hela Europa då de huvudsakliga indexen ligger nära sina senaste toppar i början av handelsveckan.

Råvarorna hade ett hårt slut på handelsveckan. Efter NFP-rapporten kollapsade guldet då avkastningen i USA steg. Guldet och den amerikanska 10-åriga obligationsräntan har en omvänd korrelation, så den stigande avkastningen förklarar guldets prisförändringar nedåt. Silver och platina korrigerade också, medan WTI-råoljepriset sjönk under 67 dollar i början av handelsveckan.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Inga viktiga ekonomiska händelser är schemalagda idag. Till följd av det kommer marknadsdeltagare ha tid på sig att bearbeta NFP-rapporten och dess påverkan på aktiemarknader. Även obligationsräntan i USA kan påverka dagens prisförändringar på finansiella marknader.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är Dax, Coinbase och guld.

Dax 

Den stigande flaggan på Dags-indexet antyder att det finns mer styrka framöver. En daglig stängning över 16 000 kan locka till sig mer köpare. Endast en rörelse under 15 200 hade ogiltigförklarat detta stigande mönster. 

Coinbase

Bitcoin är tillbaka över 40 000 dollar, så även Coinbase vände från sina låga nivåer. Det ser ut som att marknaden har formerat en trippelbotten mellan 200 och 225 dollar, och en rörelse över 275 dollar attraherar troligtvis köpare.

Guld

Guldet är den huvudsakliga förloraren efter fredagens NFP-rapport. Det föll under 1 800 dollar mot slutet av handelsveckan och aktiverade ett par stopp nedåt tidigt under den asiatiska sessionen. Guldet bör fortsätta vara svagt så länge som den amerikanska obligationsräntan stiger. Endast en daglig stängning över 1 800 dollar hade varit positivt för guldet kortsiktigt och på medellång sikt.

Vinnare och förlorare

Som man kan se på flaggmönstret är tyska Dax fortfarande starkt, och det finns potential för mer. Guldet är svagt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto