Home > Dagens uppdatering: Prognosen för Dow Jones ser fortsatt positiv ut trots hökaktiga Fed

Dagens uppdatering: Prognosen för Dow Jones ser fortsatt positiv ut trots hökaktiga Fed

Dow Jones fortsätter att konsolidera, trots hökaktiga Fed. Trots att Fed utannonserade en åtstramad penningpolitik påverkades inte aktiemarknaden nämnvärt, vilket är ett tecken på att nyheterna redan var prissatta.

Handelsveckans viktigaste händelse ligger nu bakom oss då september månads Fed-möte avslutades i går. Fed meddelade att de skulle börja trappa ned på tillgångsköpen i år, och det officiella tillkännagivandet kommer att släppas vid nästa möte.

Dow Jones och resten av börsindexen reagerade inte på Feds hökaktiga budskap. Man kan säga att tillkännagivandet var prissatt, vilket kan vara fallet eftersom Fed telegraferade sina avsikter i god tid.

Till följd av det konsoliderade Dow över 33 000 poäng, en fem månader lång konsolidering. Med andra ord letar marknaden efter riktning, och över 33 000 är prognosen för Dow Jones fortsatt hausseartade.

I början av dagens London-session är kursen för terminspriserna positiv, upp med en halv procentenhet. Detta fick den amerikanska dollarn att vända de flesta av gårdagens vinster och olja för att konsolidera över 72 dollar.

På tal om råoljepriset är dess motståndskraft anmärkningsvärd. Nästa vecka kan OPEC-mötet medföra viss volatilitet, men det faktum att det håller över 70 dollar visar att denna starka trend troligtvis kommer att fortsätta.

Guldhandlare måste vara frustrerade. Den gula metallen reagerar inte på någonting – varken på Feds budskap eller på den högre inflationen. Priset konsoliderar helt enkelt under 1 800 dollar utan anmärkningsvärda prisförändringar.

De europeiska aktiemarknaderna hade en stark öppning – franska CAC40 steg med 0,74%, medan spanska IBEX steg med nästan 1%. Uppmärksamheten skiftar nu till det kommande tyska valet, en stor politisk händelse som kan forma Europas ansikte utåt för många år framöver.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Två centralbanker släpper sina penningpolitiska beslut idag – Schweiz och Storbritanniens centralbanker. På senare tid har den schweiziska francen varit starkt efterfrågad tack vare sina fristående egenskaper, medan det brittiska pundet helt enkelt följer risk-on/risk-off-sentimentet på marknaden.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är Dow Jones, BlackBerry och Facebook.

Dow Jones

Dow Jones fortsätter sin månadslånga konsolidering. Indexet höll sig nära sina rekordhöga nivåer och tog Feds budskap om nedtrappningen av tillgångsköpen väl. Det ser ut som om marknaden har ett stigande mönster, så förspänningen förblir uppåt så länge indexet handlas över 33 000.

BlackBerry

BlackBerry steg efter bättre resultat än väntat. Aktiekursen stiger med 2% på för-marknaden, men sågs så högt som 8% direkt efter resultatrapporten. Den tekniska bilden förblir nedåtgående såvida inte priset återgår till 10 dollar.

Facebook

Facebook-investerare har nyligen sett aktiekursen sjunka med 5%. De negativa nyheterna om iOS-annonser påverkar verksamheten och stödet uppgår endast till 300 dollar.

Vinnare och förlorare

Oljan handlas till över 72 dollar med en starkt stigande trend. Den amerikanska dollarn gav tillbaka en del av ökningarna efter Feds utlåtande.  

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto