Home > Dagens uppdatering: Prognosen för FTSE 100 ser fortsatt positiv ut när det ligger över 6 800

Dagens uppdatering: Prognosen för FTSE 100 ser fortsatt positiv ut när det ligger över 6 800

FTSE 100 handlas över 7 000 och prognosen är fortsatt positiv då en ny handelsvecka börjar. Den brittiska centralbankens hökaktighet räcker inte för att lindra en stigande trend.

Den nya handelsveckan börjar med att de europeiska aktiemarknaderna öppnar starkt. I Storbritannien handlas FTSE 100 med en stigande ton, trots att ha öppnat veckan plant. Indexets stigande trend kommer att fortsätta så länge det ligger över 6 800.

Tyskland har varit i nyheterna på sistone eftersom det federala valet avslutades igår. Resultatet är blandat. Att bilda en ny regering kan ta veckor, om inte månader. Ändå startade Tysklands jämförelseindex, Dax, handelsveckan med en ökning på 1% i vad som verkar vara en prisökning baserat på en lättnadens suck.

Amerikanska terminspriset befinner sig också i gröna territorier. När denna artikel skrivs pekar terminsmarknaden på en stark start på handelsveckan, med Dow Jones som leder vägen med en prisökning på 0,4%.

Det stigande oljepriset fortsätter tillsammans med naturgaspriset. WTI-råoljepriset har stigit med 1,29% för att starta handelsveckan, medan naturgasen handlas med 3,25%. Guldet och silvret delar inte samma stigande förhållanden då de handlas i snäva intervall.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Idag är det fullt med tal från centralbanker. I Europa planeras Europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde att vittna inför utskottet för ekonomi och valutafrågor. Euron ser svag ut efter det tyska valet, och Lagardes kommentarer kan leda till ännu mer volatilitet på marknaderna.

Senare under dagen håller fyra Fed-medlemmar tal om olika ekonomiska frågor. Eftersom blackoutperioden innan föregående FOMC-möte slutade är hela veckan full av Fed-medlemmar som diskuterar ekonomin och vägleder finansmarknaderna.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är FTSE 100, Cintas och Micron.

FTSE 100

FTSE 100 stöds fortfarande medan det ligger över 6 800. Marknaden kämpade för att bryta resistensen under början av handelsåret, och sedan i maj förra året har motståndet förvandlats till ett gediget stöd.

Den brittiska centralbankens guvernör Bailey talar idag på Society of Professional Economists Annual Dinner. Marknadens aktörer övervakar noggrant hans anmärkningar, särskilt då han gav det hökaktiga utlåtandet från den penningpolitiska kommittén förra veckan.

Cintas

Cintas släpper kvartalsresultatet i veckan och prisförändringarna är stigande. Marknaden bröt ut från ett stigande triangelmönster, och den uppmätta rörelsen pekar på ytterligare styrka. Nedåt hade en nedgång under 360 dollar ogiltigförklarat det stigande scenariot.

Micron

Micron är ett annat företag som släppte sitt kvartalsresultat i veckan. Prisförändringarna ser stigande ut då aktiekursen bildat en trippeltopp på 95 dollar under det första halvåret. En nedgång under 70 dollar borde ge ännu fler svagheter, medan ett nedgående scenario ogiltigförklaras om marknaden vänder tillbaka över 85 dollar.

Vinnare och förlorare

Oljan och naturgasen inleder med prisökningar under starten av handelsveckan; euron är svag efter det tyska valet. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto