Home > Dagens uppdatering: Prognosen för FTSE 100 ser neutral ut då den dynamiska resistensen håller

Dagens uppdatering: Prognosen för FTSE 100 ser neutral ut då den dynamiska resistensen håller

FTSE 100 nekades från den dynamiska resistensen vilket vände prognosen till neutral. Teslas aktiekurs sjunker efter att USA öppnar en officiell undersökning av deras autopilot. Walmart släpper sin kvartalsrapport.

Världen vaknade upp till en ny regim i Afghanistan i början av denna handelsvecka. USA bestämde sig för att avsluta sin närvaro i landet, och efter bara ett par dagar tog talibanerna kontrollen.

Även om denna händelse kanske inte verkar vara viktigt för finansiella marknader öppnar det ett race mot en viktig ekonomisk faktor – mineralerna i sällsynta jordartsmetaller i Afghanistan uppskattas vara värda mellan 1 och 3 biljoner dollar. Kina och Ryssland är ivriga att kliva in samtidigt som omvärlden hanterar den nya verkligheten.

Börserna runt om i världen handlades med en blandad ton. I Europa vände prognosen för FTSE 100 till neutralt efter att indexet avvisades igen från den dynamiska resistensen. Medan priset ligger över den avgörande 7 000-nivån lutar det dock fortfarande åt en stigande trend.

Europeiska index inledde handelsdagen i negativa territorier. Medan FTSE 100 ligger nere -0,7% när denna artikel skrivs har tyska Dax bara tappat -0,4%. Ändå följde dessa index de amerikanska indexen nedåt, och risken är att vi kommer att se mer svaghet idag.

Oljan hade en tuff dag igår och förlorade cirka 2%. Å andra sidan överträffade guldet och hotade att röra sig över 1 800 dollar. Det är inte (ännu) en risk off-vecka, men hur marknaderna rör sig tyder på att tjurar på marknaden kommer att ha svårt att skjuta risktillgångar högre.

Ekonomiska händelser att betänka idag 

Dagen började med goda nyheter från den brittiska arbetsmarknaden. Antalet som ansökte om arbetslöshetsersättning minskade, vilket innebär att arbetslösheten sjönk – en positiv aspekt för ekonomin och det brittiska pundet.

Senare under den nordamerikanska sessionen kan två händelser få marknaderna att flytta på sig – detaljhandeln och Fed-ordförande Powells. Investerare bör ta denna veckas marknadsrörelser med en nypa salt i och med att vi har Jackson Hole-konferensen som går av stapeln mot slutet av månaden.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är FTSE 100, Tesla och Walmart.

Prognosen för FTSE 100 

FTSE 100 eftersläpade de stigande amerikanska aktiemarknaderna under 2021. 7 000-nivån är avgörande, och lyckades inte riktigt hålla sig undan denna nivå på väg uppåt. Senast blev indexet avvisat vid det dynamiska motståndet för tredje gången i rad efter en prisökning på 400 punkter. Så länge som indexet ligger under resistensen bör tjurar på marknaden vara försiktiga.

Tesla

Tesla tappade ett par procentandelar igår efter att en utredning har inletts angående företagets autopilot. Från ett tekniskt perspektiv är ingen skada skedd ännu. Endast en rörelse under 640 dollar kan tolkas som starten på en nedåtgående trend.

Walmart

Walmart närmar sig släppet av sin kvartalsrapport med en stigande ton. Aktiepriset har tappat under 2021, men nu ser det ut att vara på väg mot nya rekord, vilket kan ses på den triangel som agerade som fortsättningsmönster.

Vinnare och förlorare

Guldet är starkt just nu; oljan är svag. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto