Home > Dagens uppdatering: Prognosen för guldpriset fortsatt negativ då realräntan förväntas stiga

Dagens uppdatering: Prognosen för guldpriset fortsatt negativ då realräntan förväntas stiga

Guldets nedåtgående trend under 2021 kommer att fortsätta under resten av handelsåret. Prologis och Morgan Stanley redovisar kvartalsresultat den här veckan.

Guldpriset underpresterade 2021, pressat av en starkare dollar och den potentiella höjningen av realräntan när Fed förbereder sig på att ta bort monetära stöd. För närvarande har priset på guld nått en stödnivå kring 1 700 dollar och en resistensnivå vid 1 800 dollar. Just nu ser priset inte ut att kunna ta sig förbi någon av dessa nivåer. 

Europeiska och amerikanska börsindex har rört sig i snäva intervall på sistone. I Europa har tyska Dax stigit en aning idag och handlas nära 15 150 poäng, medan FTSE 100 i Storbritannien handlas över 7 100, en minskning med cirka 0,2% idag.

De amerikanska terminspriserna pekar på en platt öppning idag, och därför förväntas snäva intervall gälla åtminstone tills KPI för september och FOMC-protokollet släpps senare under handelsdagen.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Idag handlar det om den amerikanska inflationsrapporten för september och FOMC-mötesprotokollet. Marknadsdeltagare räknar med att den amerikanska inflationen stiger med 0,3% i september och att Kärn-KPI, som inte inkluderar energi- och livsmedelspriser, stiger med 0,2%, men riskerna lutar uppåt.

Några timmar senare kommer FOMC-protokollet att ge investerare fler ledtrådar om Fed:s avsikter vad gäller att minska sina tillgångsköp. Med tanke på de snäva intervallen på aktiemarknaden nyligen blev det klart att nedtrappningen av tillgångsköp är den viktigaste händelsen för resten av året, och alla nyheter på denna front kan få finansiella marknader att röra på sig.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är guld, Morgan Stanley och Prologis.

Guldpriset

Guldpriset försöker hugga ut en botten, och det går att se en möjlig vimpel på diagrammet. En stängning över 1 780 dollar kan utlösa mer prisökningar då investerare kommer att försöka träffa mönstret uppmätta rörelse, vilket pekar mot 1 820 dollar och högre. En sådan prisförändring bryter också de nedre låga nivåerna och lägre topparna och lockar ännu fler köpare.

Morgan Stanley

Morgan Stanley rapporterar sitt resultat för tredje kvartalet för räkenskapsåret 2021 i morgon, och aktiekursen har haft problem att ta sig förbi 100 dollar på sistone. Prisförändringarna har varit stigande för hela året då högre toppar och högre nedgångar har pågått i en stigande kanal. En nedgång under 90 dollar kommer att ogiltigförklara de stigande förhållandena, medan en daglig stängning över 110 dollar sannolikt skulle utlösa mer styrka.

Prologis

Prologis är ett annat företag som rapporterar sina kvartalsresultat i veckan, och aktiekursen avvisades nyligen till 140 dollar. En nedgång under 120 dollar skulle ogiltigförklara det stigande scenariot, medan en rörelse över 140 dollar sannolikt skulle utlösa mer styrka.

Vinnare och förlorare

Dollarindexet nådde en ny topp i veckan, medan den japanska yenen fortsätter att sjunka. Oljan är fortsatt stark och handlas över 80 dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto