Home > Dagens uppdatering: Prognosen för Nikkei Outlook ser ljusare ut efter Sugas avgång

Dagens uppdatering: Prognosen för Nikkei Outlook ser ljusare ut efter Sugas avgång

Prognosen för Nikkei ser ljusare ut då de nya kandidaterna för posten som premiärminister lovar ytterligare stöd för att bekämpa coronavirus-krisen. Lululemon och Kroger rapportera sina intäkter denna vecka.

Handelsveckan inleds med en helgdag i USA och Kanada – Labor Day. Resten av marknaderna är emellertid öppna och Nikkei 225 stiger efter at ha tagit sig ut ur ett stigande flaggmönster.

Det japanska indexet handlas med en stigande ton efter att premiärminister Suga meddelat att det inte kommer att ställa upp vid de kommande valen. Kandidaterna lovade mer stöd för att bekämpa COVID-19-krisen, och Nikkei 225 bröt efter det högre.

I Europa öppnade de viktigaste indexen veckan i gröna territorier. Tyska Dax har stigit över 0,5%, vilket även kan sägas för franska CAC 40 också medan FTSE 100 i Storbritannien handlas över 7 150.

Oljan tappar i början av veckan då priset avvisades från 70 dollar och nu handlas -0,79% idag. Å andra sidan fortsätter naturgas sin stigande trend och har stigit med över +1,18%. Guld och silver handlar också med en stigande ton och drar nytta av de negativa jobbrapporterna i USA.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Eftersom det idag är en helgdag i USA och Kanada kommer marknadens volatilitet sannolikt att dämpas. Saker och ting kommer igång imorgon då tre centralbanker ska presentera sin penningpolitik denna vecka.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är Nikkei 225, Lululemon och Kroger.

Prognosen för Nikkei 

Nikkei har hittills i år konsoliderat i en stigande flagga, och premiärminister Sugas avgång ledde till ett stigande genombrott. En daglig stängning över 31 000 signalerar mer styrka.

Lululemon

Lululemon-investerare väntar på att kvartalsresultatet ska släppas senare i veckan. Aktiekursen hamnade på över 400 dollar före resultatet och förblir stigande medan priset befinner sig över den övre kanten av ett stigande flaggmönster. Nivån 360 dollar representerar ett viktigt stödområde, medan en daglig stängning över 420 dollar borde utlösa mer styrka.

Kroger

Kroger har befunnit sig i en stigande kanal sedan början av handelsåret. Inför kvartalsresultatet som planeras för den här veckan förblir prisförändringarna stigande. Nivån på 50 dollar verkar vara en nyckelnivå, där marknaden troligen kommer att fortsätta stiga vid ett bättre resultat än väntat. Endast ett genombrott under den stigande kanalens nedre kant förändra denna stigande trend.

Vinnare och förlorare

Nikkei 225 började veckan stigande. Det japanska indexet eftersläpade den stigande trend som har kunnat ses på den europeiska och amerikanska marknaden under 2021, och nu vill man komma ikapp. Den amerikanska dollarn är fortsatt svag och handlas utan riktning efter den negativa jobbrapporten i fredags.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto