Home > Dagens uppdatering: Prognosen för S&P 500 är fortsatt positiv, stigande flagga pekar mot ytterligare prisökningar

Dagens uppdatering: Prognosen för S&P 500 är fortsatt positiv, stigande flagga pekar mot ytterligare prisökningar

S&P 500 fortsätter att stiga. Förra veckan stängde indexet rekordhögt, och prognosen ser positiv ut. En stigande flagga pekar mot ytterligare styrka.

Efter förra veckans inflationsdata vänder marknadernas uppmärksamhet mot FOMC-protokollet som släpps nästa onsdag. I detta protokoll diskuteras den framtida räntepolitiken i USA. Första halvan av handelsmånaden gav inget annat än mer uppgång på de amerikanska aktiemarknaderna. Denna styrka återspeglas även i de europeiska indexen.

S&P 500 fortsätter att stiga. Efter att ha fallit till 4225 i juli studsade indexet kraftigt. Den senaste stigande trenden stöds av snäva intervall tack vare sommarens handelsförhållanden och det lutar åt att vi kommer att se mer av detsamma under de kommande dagarna.

Resultaträkningen är i full gång i företagsvärlden, vilket sannerligen hjälper till. De flesta av de stora amerikanska företagen har överträffat förväntningarna, vilket ger medvind för den totala marknaden.

Tyska Dax handlas nära 16 000, vilket är något lägre vid öppnandet av den nya handelsveckan. Det finns dock en geopolitisk risk som kan förstöra det stigande sentimentet på de globala aktiemarknaderna. Förra veckan kunde världen titta på hur den största militära makten i världen drog sig tillbaka från Afghanistan, och nu är frågan vad som finns kvar? Vem tar makten, och hur länge? Detta är ett känsligt ämne i USA, och det kan påverka marknaderna på kort sikt.

Råvarorna öppnade handelsveckan starkt ned stöd från stigande prisförändringar på guldet. Den gula metallen återhämtade det som gick förlorat förra veckan och handlas nu bekvämt över 1 770 dollar, och hotar att stiga över 1 800 dollar. Oljan köps fortfarande medan den är över 65 dollar.

Ekonomiska händelser att överväga idag 

Inga viktiga ekonomiska händelser är schemalagda idag under London-sessionen. Därmed befinner sig återigen den amerikanska aktiemarknaden i förarsätet idag. 

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är S&P 500, Roblox och Walmart.

S&P 500

S&P 500 formerade en potentiellt stigande flagga innan det bröt ut till nya toppar. Det är fortfarande en låg väg att gå för att nå målet som föreslås av det uppmätta rörelsen, så förspänningen förblir stigande framöver. Endast en dipp under 4 375 bryter den stigande förspänningen.

Roblox

Roblox driver en underhållningsplattform på nätet med stor framgång bland barn och tonåringar. Börsintroduktionen var en av de senaste höjdpunkterna på den amerikanska börsen, och företaget ska släppa sitt kvartalsresultat idag. Ur ett tekniskt perspektiv är marknaden fortsatt stigande medan den ligger över 80 dollar där den studsar från ett horisontellt stöd.

Walmart

Walmart kommer att släppa sin kvartalsrapport i morgon, och prisförändringarna ser stigande ut. Marknaden bröt ut ur en löpande formation och har nu formerat en möjlig vimpel. Den uppmätta rörelsen pekar mot 158 dollar, medan en nedgång under 142 dollar skulle ogiltigförklara det stigande scenariot.

Vinnare och förlorare

Europeiska och amerikanska aktier fortsatt starka; den amerikanska dollarn är svag.   

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto