Home > Dagens uppdatering: Prognosen för S&P 500 fortfarande stigande inför Fed:s tal på Jackson Hole-konferensen

Dagens uppdatering: Prognosen för S&P 500 fortfarande stigande inför Fed:s tal på Jackson Hole-konferensen

S&P 500 nådde nya rekord den här veckan. Investerare har köpt varenda dipp, vilket får de som tror på en nedåtgående marknad att bli frustrerade. Med två dagar kvar till Fed-ordförande Powells vid Jackson Hole-konferensen förblir trenden positiv för indexet.

Volatiliteten har minskat avsevärt under Jackson Hole-veckan, vilket är enligt förväntningarna. Eftersom händelsen är planerad till de två sista dagarna i veckan föredrar investerare att avvakta fram tills det viktigaste talet på konferensen, som kommer att äga rum sent på fredagen.

Allt fokus är nu riktat mot Fed:s tal, och det finns risker för samtliga marknadsdeltagare. Å ena sidan är huvudämnet en nedtrappning av tillgångsköp. Om Fed nämner något om schemat för nedtrappningen riskerar aktiemarknaden att korrigera.

Å andra sidan kan Fed leverera en duvaktig överraskning på den ekonomiska fronten. Delta-varianten utgör risker som inte bedömdes av Fed vid det senaste mötet. Om så är fallet behövs mer stöd, vilket påverkar aktiemarknaden.

Utan mycket volatilitet ligger många aktier vid rekordhöga nivåer. Detta är ett typiskt sommarhandelsbeteende, där priserna inte stiger och volatiliteten når extremt låga nivåer.

Den obevekliga prisuppgången på amerikanska aktiemarknader har utlöst liknande beteenden i den utvecklade världen. Europeiska aktier ligger nära sina rekord, med Dax i Tyskland i spetsen. Prognosen för FTSE 100 är också positiv då många investerare anser att brittiska aktier är undervärderade jämfört med andra aktier.

Bilden för råvaror är blandad. Oljan stiger och är nu tillbaka över 67 dollar, med potential att ta sig över 70 dollar samtidigt som guldet avvisades från 1 800 dollar-nivån igen. 

Valutamarknaden ligger i viloläge då investerare väntar på Fed:s kommunikation. Ändå förblir den amerikanska dollarn såld, vilket ytterligare stöder risk-on.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Idag kommer vi sannolikt att få se mer av detsamma när det gäller volatilitet och marknadens riktning. I Europa förväntas IFO Business Climate i Tyskland nå 100,2 jämfört med 100,8 föregående månad. I USA väntas beställningar för varaktiga varor i Core-segmentet stiga med 0,5%, precis som föregående månad.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är S&P 500, Salesforce och Royal Bank of Canada.

S&P 500

Den stigande prognosen för S&P 500 fortsätter. Investerare har köpt varenda dipp under sommarmånaderna, så indexet närmar sig Jackson Hole-konferensen med att konsolidera mot nya rekord.

Salesforce

Salesforce är på väg att släppa sin kvartalsrapport idag. Marknaden bröt ut ur en stigande triangel strax före resultatrapporten, så trenden pekar även här uppåt. Att döma av prisförändringarna ser det ut som att Salesforce snarare kommer ta sig till nya rekord än att korrigera.

Royal Bank of Canada

Aktiemarknadens stigande trend återspeglas ännu mer av Royal Bank of Canadas diagram. Aktiekursen har bokstavligen befunnit sig i en stigande kanal ända sedan 2020-dippen, och närmade sig kvartalsrapporten på rekordhöga nivåer. Till följd av det är prognosen oförändrad så till vida att priset förblir i den stigande kanalen.

Vinnare och förlorare

Amerikanska aktier är fortsatt starka tack vare en svag amerikansk dollar. 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto