Home > Dagens uppdatering: Silverpriset fortsatt under press trots råvarumarknadens uppgång

Dagens uppdatering: Silverpriset fortsatt under press trots råvarumarknadens uppgång

Silver- och guldpriserna påverkas av stigande obligationsränta, medan andra råvarumarknader, som naturgas och olja, stiger. Columbus Day i USA kan bidra till lägre volatilitet på finansiella marknader.

Råvarumarknaderna fortsätter att avvika. Ädelmetaller förblir under tryck samtidigt som energipriserna stiger. Till följd av det har silver- och guldpriserna svårt att stiga från sina nedgångar, medan olja och naturgas fortsätter att stiga.

Idag är det Columbus Day i USA, och därför är bankerna stängda. Aktiemarknaden är dock öppen, så vi bör inte bli förvånade över att se sena reaktioner på NFP-rapporten från i fredags.

Terminsmarknaderna pekar på en mjuk öppning, med alla tre stora amerikanska indexen i röda territorier. Nasdaq 100 sjunker med -0,4%, S&P 500 -0,3% och Dow Jones -0,2%.

I Europa öppnade aktiemarknaderna utan stora förändringar. De främsta prisförändringarna skedde i Portugal, där PSI 20 steg med mer än 1% för att starta handelsveckan.

WTI-råoljepriset förblir starkt och handlas med en stigande ton trots att det ligger över 80 dollar. De höga oljepriserna har sannolikt satt ytterligare press på inflationen, och investerare kommer att få information om hur mycket inflationen ökade under föregående månad då inflationsrapporter kommer senare under veckan.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

På grund av Columbus Day finns det inga väsentliga händelser som kan påverka marknaden idag. Till följd av det kommer aktiemarknadens prisförändringar sannolikt också att påverka andra marknader.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är silver, Wells Fargo och BlackRock.

Silverpriset

Silverpriset handlas med en nedåtgående ton, och den nedåtgående kanalen bekräftar det. Marknaden fortsätter att bilda lägre nedgångar och lägre toppar, och så länge den gör det är ingen vändning möjlig. Endast en daglig stängning över 25 dollar skulle vända trenden.

Wells Fargo

Wells Fargo är ett av företagen inom finansiella tjänster som kommer att släppa sitt kvartalsresultat i veckan. Aktiekursen konsoliderade under sommaren strax under topparna från före pandemin, och en stigande triangel har nu kunnat ses på diagrammet. En daglig stängning över 50 dollar skulle innebära att triangeln bröt högre, och tjurar kommer att försöka pressa priset till nya toppar.

BlackRock

BlackRock rapporterar också sitt kvartalsresultat i veckan, och marknaden föll precis ur en stigande kanal. Den stigande trenden började från nedgången under pandemin och 2020 fortsatte tills nyligen i en stigande kanal. Den jämna nivån på 1 000 dollar är kritisk, och vi bör inte utesluta ett nytt försök att bryta den. Fram tills dess kan tjurar vilja se en prisförändring över 900 dollar innan ytterligare satsningar uppåt. Å andra sidan tyder ett misslyckande på att återta 900 dollar på att en nedåtgående trend har börjat.

Vinnare och förlorare

Oljan startade handelsveckan starkt; den japanska yenen sjunker, vilket ger upphov till en liten prisökning på Nikkei 225.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto