Home > Dagens uppdatering: Silverpriset testar stödnivån då ädelmetaller fortsatt pressas

Dagens uppdatering: Silverpriset testar stödnivån då ädelmetaller fortsatt pressas

Silverpriset föll denna vecka till viktiga stödnivåer då ädelmetaller fortfarande är under press. Inflationsrapporten visade en svalnande inflation i USA i juli.

Handelsveckans viktigaste händelse (dvs. den amerikanska inflationsrapporten) ligger bakom oss så investerare försöker justera positioner baserat på resultatet. Silverpriset studsade från 22 dollar, en nyckelnivå som hölls under de senaste 12 månaderna. Således kan ett genombrott under 22 dollar eventuellt bara komma tillsammans med en allmän nedgång i ädelmetallerna.

Inflationsrapporten i USA för juli månad visade att priserna på varor och tjänster inte steg så mycket som investerare hade befarat. Inflationen hamnade i linje med förväntningarna och Core-inflationen, som inte räknar med livsmedels- och energipriserna, avtog.

Rapporten fick aktieindex att stiga, och den amerikanska dollarn att sjunka. Uppgifterna drev S&P 500 och Dow Jones till nya rekordhöjder, eftersom investerare välkomnade inbromsningen av inflationstakten.

I Europa flörtar det spanska indexet med 9 000, och köps vid varje dipp då de europeiska indexen följer utvecklingen i USA. Tyska Dax ligger också rekordhögt och klättrar hela vägen till 15 820, och CAC 40 i Frankrike ligger på 6 857. Slutligen ligger FTSE 100 en bra bit över 7000-nivån och handlas till 7 212.

Framöver lär vi se mer av samma sak, stigande aktier i både USA och Europa. Om den amerikanska dollarn förblir svag kan prisökningen för aktier till och med accelerera.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Efter gårdagens konsumentprisindex (KPI) är det dags att bevaka producentprisindex-rapporten (PPI) i dag. Detta är inflationstakten på producentnivå och den överförs vanligtvis till konsumenter över tid. Därför, om den faktiska siffran blir större än prognosen på 0,6%, bör man inte bli förvånad över att se att rädslan för inflationen stiger igen.

Under tiden hamnade Storbritanniens preliminära BNP i linje med förväntningarna. Storbritanniens ekonomi växte med 4,8% under årets andra kvartal och med 1% under den senaste månaden.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är silver, Brookfield Asset Management och DoorDash.

Silver

Under de senaste 12 månaderna handlas silver i ett snävt intervall. Denna vecka testade priset 22-dollarnivån, och tidigare innebar 30 dollar-nivån resistens. Endast ett genombrott under eller över dessa viktiga nivåer leder till större rörelser. Om priset ligger i detta intervall bör investerare luta mot att köpa stödet och sälja resistensen.

Brookfield Asset Management

Senare under den nordamerikanska sessionen släpper Brookfield Asset Management sin kvartalsrapport för Q2 2021. Priset stiger med två stigande flaggor i rad de senaste 30 dagarna. Det lutar mer åt en stigande trend inför kvartalsrapporten, framförallt med tanke på att investeringsbolaget gagnades av det starka intresse som vi har sett på finansiella marknader under pandemin.

DoorDash

DoorDash har tagit sig tillbaka till 200 dollar efter att ha fallit under årets första månader. Företaget släpper sin kvartalsrapport idag och prisförändringarna ser ut att fortsätta stiga när priset ligger över 180 dollar. En rörelse över 200 dollar antyder mer styrka framöver.

Vinnare och förlorare

Aktiemarknader i Europa och USA är fortsatt starka; den amerikanska dollarn är svag. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto