Home > Dagens uppdatering: S&P 500 avslutade veckan lägre efter att Fed-tjänstemän säljer aktier

Dagens uppdatering: S&P 500 avslutade veckan lägre efter att Fed-tjänstemän säljer aktier

Amerikanska aktiemarknader korrigerade efter att Fed:s Kaplan och Rosengren meddelade att de säljer sina aktier. Oracle släpper sin kvartalsrapport för Q1 under räkenskapsåret 2022.

De amerikanska aktiemarknadsindexen avslutade den föregående veckan lågt. Prognosen för S&P 500 blev något pessimistisk då två Fed-tjänstemän meddelade att de skulle sälja sina aktieinnehav på grund av etiska skäl.

Vi kommer inte att diskutera om det är etiskt eller inte för beslutsfattare att handla på aktiemarknaden, men tillkännagivandet fick några ögonbryn att höjas då Fed:s septembermöte närmar sig. Fed förväntas tillkännage nedtrappningen av sitt obligationsköpsprogram, ett beslut som kan skrämma finansiella marknader.

Bortsett från det är denna vecka full av viktiga händelser för finansiella marknader. Inflationsrapporter släpps i USA, Storbritannien, euroområdet och Kanada. Högre siffror än väntat skulle sätta ytterligare press på aktiemarknaden eftersom investerare kommer att vända sig till säkerheten för den amerikanska dollarn.

Prisförändringarna på valutamarknaden fortsatte i samma riktning som förra fredagen slutade – med investerare som köper den amerikanska dollarn. EUR/USD sjönk under 1,18 tidigt under den asiatiska handeln, och dollarn steg även jämfört med andra G10-valutor.

På råvarufronten är oljepriset tillbaka över 70 dollar. Oljan hittar fortfarande köpare vid varje dipp under 70 dollar, så den positiva trenden ser ut att fortsätta. Guldet klarar inte av att ta sig över 1 800 dollar.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Inga viktiga nyheter är schemalagda idag, vilket är vanligt för måndagar. Aktiemarknaderna kommer därmed leda vägen idag.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är S&P 500, Oracle och Apple.

Prognosen för S&P 500 

Trots den nedåtgående pristrenden som sågs förra veckan är prognosen för S&P 500 fortsatt stigande. En närmare titt på helhetsbilden avslöjar att S&P 500 förblir i en stigande trend. Förra veckans nedgång är dessutom bara en liten korrigering. Så länge priset ligger kvar i den stigande kanalen och serien med högre toppar och högre nedgångar fortsätter kommer tjurar på marknaden fortsätta att köpa varje dipp.

Oracle

Oracle bildade en stigande flagga under sommarmånaderna och 100 dollar närmar sig med stormsteg. Företaget rapporterar sina resultat för Q1 under räkenskapsåret 2022 idag och en daglig stängning ovanför flaggmönstrets övre kant skulle utlösa en uppgång till 100 dollar.

Apple

Apples aktiepris tappade från sina senaste höjder och sitter nu vid det dynamiska stöd som ges av en stigande trendlinje. Investerare förbereder sig inför det Apple-evenemang som är planerat till tisdagen och väntar på att se vilka nya produkter Apple kommer att presentera. En dipp under 144 dollar skulle utlösa ytterligare svaghet.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn och råoljan är starka under starten av handelsveckan medan euro-paren ser sårbara ut

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto