Home > Dagens uppdatering: S&P 500 möter dynamisk resistens, prognosen är fortsatt stark medan det ligger över 4 300

Dagens uppdatering: S&P 500 möter dynamisk resistens, prognosen är fortsatt stark medan det ligger över 4 300

S&P 500 återhämtade sig från de senaste nedgångarna då börsen ignorerade Fed:s prat om nedtrappningar och den hökaktiga presskonferensen förra veckan. Fed:s ordförande, Jerome Powell, talar idag. Investerare i Next och Factset inväntar dessa företags kvartalsresultat.

De amerikanska indexen ligger högt igen och har återhämtat stora delar av förra veckans nedgångar. Dessutom är prognosen för S&P 500 fortsatt stigande medan det handlas över 4 300.

När vi snabbt närmar oss slutet av handelsmånaden ligger fokus kvar på centralbanker och dess tjänstemän. Denna vecka är full av ingripanden och vägledning, så räkna med att volatiliteten blir högre än vanligt.

I Europa inledde handelsveckan med att spanska IBEX överträffade andra index med en ökning på 1,46% under måndagen. I Tyskland gillade Dax inte osäkerheten kring valresultatet då koalitionsförhandlingar kan förlängas i veckor och till och med månader framöver. Till följd av det tappade indexet efter att initialt ha stigit och stängde i röda territorier. FTSE 100 i Storbritannien avslutade den första handelsveckan nästan platt, ned med 0,16%.

Några intressanta utvecklingar inträffade i går då två Fed-medlemmar, Kaplan och Rosengren, meddelade att de plötsligt går i pension. Det är samma två Fed-medlemmar som anklagades för etiska tvivelaktigheter efter att ha avslöjat sin handelsverksamhet. Under förra veckans presskonferens var Jerome Powell, Fed:s ordförande, synligt irriterad av frågor om deras handelsaktivitet och föreslog att vi snart kommer att få höra från Fed. Men att döma av gårdagens nyheter var de två Fed-medlemmarna snarare avskedade.

Oljeprisets uppgång fortsätter utan avbrott och handlas nu nära topparna under 2021. Utvecklingen på energimarknaderna är mer än intressant och har avvikit från resten av de finansiella marknaderna. Till exempel handlas WTI-råoljepriset över 76 dollar och stiger, medan den amerikanska dollarn stiger mot andra G10-valutor, vilket gör att EUR/USD sjunker långt under 1,17.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Idag handlas allt om Fed. Först talar Jerome Powell inför den amerikanska senatkommittén för bank, bostäder och stadsfrågor, och sessionen frågor och svar borde vara mer än intressant för marknader. För det andra kommer Fed-medlemmarna Bowman och Bostic att ge ytterligare marknadsvägledning till marknadsaktörerna med sina ingripanden.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är S&P 500, Next och Factset.

S&P 500

S&P 500 har mött dynamisk resistens från en stigande trendlinje och nekades nyligen vid denna nivå. Nivån 4 300 tycks vara nyckeln till det stigande scenariot då indexet studsade starkt från det.

Next

Nästa PLC tillkännager sitt kvartalsresultat i morgon, och aktiekursen kämpade under 2021. Vi ser en horisontell nivå som erbjuder resistens, och en daglig stängning över 8 400 kan vara bara signalen tjurarna på marknaden väntar på för att satsa på ett stigande pris.

Factset

Factset rapporterar sitt resultat för Q4 för räkenskapsåret 2021, och aktiekursen bröt precis över nyckelresistensen nyligen. 360 dollar bör fungera som starkt stöd, och om det håller lutar det åt att marknaden kommer att försöka nå en ny topp.

Vinnare och förlorare

Oljan är fortfarande den obestridda vinnaren då energipriserna fortsätter att stiga; euron ser svag ut efter det tyska valresultatet.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto