Home > Dagens uppdatering: S&P 500 under press inför Fed:s beslut

Dagens uppdatering: S&P 500 under press inför Fed:s beslut

S&P 500 är fortfarande pressat inför FOMC-beslutet senare under handelsdagen. Costco- och Carnival-investerare förbereder sig inför kvartalsresultat, vilka släpps senare under handelsveckan.

Finansiella marknader förbereder sig inför det som kan vara den viktigaste ekonomiska händelsen för resten av året, nämligen FOMC-beskedet, presskonferensen och den ekonomiska prognosen. S&P 500 ligger en bra bit från sina senaste toppar då de amerikanska aktiemarknaderna reagerade på hur Evergrande-nyheterna utvecklades i Kina. Den möjliga konkursen för en av de största kinesiska fastighetsutvecklarna kan få svallvågseffekter på de internationella finansmarknaderna.

Till följd av det ligger detta index nere för veckan. Ändå pekar S&P 500-terminspriserna på en positiv öppning med över 0,5% när denna artikel skrivs och före Fed:s beslut.

Europeiska index öppnade i grönt idag och följde därmed terminspriserna i USA. Det tyska indexet stiger med 0,6% och handlas över 15 400, CAC 40 i Frankrike har stigit med över 1%, medan det brittiska FTSE 100 återtog 7 000-nivån.

Guldet och oljan stiger idag med 0,25% respektive 2,05%. Den stigande trenden för oljepriset kvarstår så länge som det handlas över 70 dollar.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Den japanska centralbankens penningpolitiska beslut visade sig vara en icke-händelse, vilket innebär att inga ändringar i policyn tillkännagavs. Till följd av det riktas nu uppmärksamheten mot Fed i USA. Investerare kommer att koncentrera sig på de ekonomiska prognoserna och särskilt information angående framtida räntehöjningar.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är S&P 500, Costco och Carnival.

En prognos för S&P 500 

Prognosen för S&P 500 är fortsatt positiv trots att prisförändringarna faller ur ett eventuellt stigande kilmönster. En stigande kil är ett vändmönster och marknaden brukar återta minst 50% av dess längd. Innan detta sker måste det dock bryta det tidigare stödet. När det gäller S&P 500 har tidigare stöd uppgått till 4 200. I det stigande scenariot ogiltigförklarar en daglig stängning över 4 500 det stigande kilmönstret.

Costco

Costco bildade ett ”head and shoulders”-mönster inför kvartalsresultatet. Företaget släpper sitt resultat för fjärde kvartalet 2021 i morgon kl. 14.00 PDT och investerare förväntar sig en EPS på 3,54 dollar för kvartalet. Ur ett tekniskt analysperspektiv förblir Costco-kursen stigande när den håller över 440 dollar medan en daglig stängning över 470 dollar skulle ogiltigförklara ”head and shoulders”-mönstret.

Carnival

På fredagen släpper Carnival också sitt kvartalsresultat. Aktiekursen har mött dynamiskt stöd i nedre kanten av en stigande kanal men har inte lyckats studsa än så länge. En daglig stängning under 20 dollar tyder på mer svaghet, vilket kan ses genom den uppmätta rörelsen av ett nedåtgående flaggmönster.

Vinnare och förlorare

Oljan handlas med en stigande ton medan aktiemarknaden fortfarande säljs vid varje vändning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto