Home > Dagens uppdatering: S&P 500 vänder från de låga nivåerna, stödet vid 4 300 håller

Dagens uppdatering: S&P 500 vänder från de låga nivåerna, stödet vid 4 300 håller

Stödet vid 4 300 höll, och S&P 500 vände från sina nedgångar. Facebooks aktiekurs är fortfarande pressad och JP Morgan-investerare förbereder sig för kvartalsresultatet.

Varje år i början av oktober minns investerare kraschen som inträffade för några decennier sedan, och de är oroliga för att historien ska upprepa sig. Till följd av det är oktober traditionellt sett en volatil månad – och i år är det inte annorlunda. S&P 500 rörde sig med minst 1% under handelsmånadens första tre dagar, ett tydligt tecken på investerarnas rastlöshet.

Det finns gott om skäl att oroa sig, från de stigande energipriserna till skuldtaket i USA. Skuldtaket har ökat 78 gånger sedan 1960 – varför skulle det här året bli annorlunda?

I går stängde börsindexen i USA högre och slutade dagen med en ökning på cirka 0,5%. Dessutom pekar terminspriserna på en grön öppning idag, vilket innebär att det positiva sentimentet också kommer att vara dominerande under dagens London-session.

WTI-råoljepriset gav tillbaka lite av den senaste prisökningen och ligger på nära 77 dollar. Guld handlas nära 1 750 dollar medan naturgas är handelsveckans stjärna. Bara igår ökade priset med 30%, bara för att ge tillbaka majoriteten av denna ökning efter nyheter att Ryssland är redo att ingripa för att stabilisera marknaden.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Dagen innehåller inte många ekonomiska rapporter med endast två möjliga händelser som kan få marknaden att röra på sig. Protokollet från ECB:s penningpolitiska möte kommer att släppas i mitten av London-sessionen. Även om inga överraskningar förväntas kommer investerare granska ECB-rådets medlemmars diskussioner på jakt efter ledtrådar om framtida penningpolitiska drag.

En annan rapport är Ivey PMI i Kanada. Marknaden förväntar sig 60,3 för september, vilket hade varit mycket högre än 50-nivån som signalerar ekonomisk expansion.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är S&P 500, Facebook och JP Morgan Chase.

Prognosen för S&P 500 

S&P 500 förblir stigande trots att indexet bryter sig ur en stigande kanal. Marknaden bröt kanalens nedre kant och testade den sedan igen innan det började säljas igen. Men på vägen ned kunde det inte bryta den tidigare serien med högre nedgångar. Således förblir de stigande förhållandena kvar om vi inte ser en daglig stängning under 4 300.

Facebook

Facebook drabbades av ett driftavbrott tidigt i handelsveckan och dess plattformars användare kunde inte komma åt företagets appar och tjänster på flera timmar. Aktiekursen reagerade med att sjunka kraftigt under dagen, eftersom investerare fruktade att detta kanske inte är en isolerad händelse.

Men en närmare titt på den tekniska bilden avslöjar att Facebook är långt ifrån sina toppar under 2021 och nedgången började långt tidigare. Med den här veckans rörelse bröt marknaden serien med högre dalar och hotade att ta sig mot 300 dollar, vilket anses vara nästa stödnivå. Trycket på tekniksektorn kvarstår.

JP Morgan Chase

Investerare i JP Morgan Chase förbereder sig för de kvartalsresultat som beräknas släppas nästa vecka. Aktiekursen ligger högt och bryter ut ur en stigande triangel som antyder att mer potential uppåt är möjlig. Nedåt skulle en daglig stängning under 145 ogiltigförklara det stigande scenariot.

Vinnare och förlorare

Naturgas är veckans stjärna; euron är fortfarande svag och säljs på valutamarknaden.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto