Home > Dags att köpa JPY? Här är 3 anledningar

Dags att köpa JPY? Här är 3 anledningar

Den japanska yenen (JPY) försvagades under 2021, vilket återspeglas av USD/JPY-rallyt. Men Elliott Waves-handlare har skäl att misstänka att en reversering kan ligga i korten.

En av de starkaste rallyna under 2021 skedde i JPY-paren. Som framgår av diagrammet nedan steg USD/JPY från 102,50 till över 115, med mycket ytliga tillbakadragningar.

Rallyt har dock stannat av under de senaste månaderna. Är det dags att köpa JPY? Här är tre skäl att sälja USD/JPY enligt Elliott Waves Theory.

Korrigeringsvåg pågår

Från vänster till höger pågår en komplex korrigeringsvåg. Märkt med svart avslutade den komplexa korrigeringen sin mellanliggande våg.

Elliott hittade impulsiva och korrigerande vågor och noterade att korrigerande mönster är vanligare. På grund av det delade han in dem i två kategorier: enkla och komplexa korrigeringar. Han hittade tre enkla korrigeringar (dvs trianglar, platta och sicksack), och genom att introducera en anslutande eller mellanliggande våg, härledde han komplexa korrigeringar.

På nuvarande marknadsnivåer slutade x-vågen, eller den mellanliggande vågen, strax över 115.

Gemensamt platt mönster färdigt

Nästa ledtråd som tyder på en JPY-omkastning är x-vågens struktur. Märkt med rött visar den ett vanligt platt mönster.

Vanliga platta mönster skiljer sig från andra platta mönster genom att b-vågen är den mest tidskrävande i mönstret. Dessutom går b-vågen tillbaka mer än 80% in i den föregående a-vågens territorium.

Enligt teorin kan en vändning utspelas eftersom c-vågen tycks vara fullbordad med rörelsen över 115. C-vågen i ett platt mönster är en impulsiv struktur eller en femvågsstruktur, och vi kan märka fem vågor från dalarna.

Första vågförlängningens impulsiva drag avslutat

Slutligen är den sista ledtråden själva impulsdraget. Det började 2021 när USD/JPY handlades för 102,50 och vi kan räkna fem vågor till 115.

Detta är en första vågförlängnings impulsiva rörelse eftersom den första vågen är den längsta. Dessutom ser vi ingen överlappning mellan den fjärde och den andra vågen – ytterligare en bekräftelse.

Vad kommer härnäst?

Enligt teorin bör marknaden helt vända den impulsiva strukturen. När det gäller invalideringsområdet skulle en flytt över 117,50 göra det.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto