Home > Dags för silver att glänsa? Än så länge verkar det bra.

Dags för silver att glänsa? Än så länge verkar det bra.

Silver verkar redo för ett nytt lopp högre efter att ha brutit över halslinjen på ett omvänt huvud- och axelmönster. Mönstrets uppmätta rörelse pekar på $27,50.

Silver är en av de mest mångsidiga metallerna i världen. Det har tillämpningar inom flera branscher, såsom elektronik, smycken, förnybar energi och investeringar.

Det är en ädelmetall som är nära korrelerad till guldpriset, men en som kan orsaka en del oro för den silverintensiva framtiden som ligger framför oss. Dess pris har sjunkit under 2021 hittills, precis som guldpriset. Men det hoppade nyligen, efter att ett mönster i ett mönster tyder på att mer uppåtrörelse är möjligt.

På grund av dess användning i så många branscher är tillgången på silver avgörande för dess prisutveckling. Liksom alla varor beror priset på silver på obalanser mellan utbud och efterfrågan. Eftersom den mesta av silverproduktionen sker i Syd- och Centralamerika är risken för störningar för hela industrien högst levande.

För investerargemenskapen fungerar silver och andra ädla metaller som ett skydd mot inflation. Stigande inflation är en realitet i efterdyningarna av centralbankernas beslut under covid-19-pandemin. På grund av det kan efterfrågan på silver från investeringsvärlden öka när inflationenen stiger.

Vad säger den tekniska bilden?

Silver fick en bottennotering i oktober när det hoppade från $21,50-området. Eftersom hoppet var aggressiv kan tekniska handlare argumentera för ett omvänt huvud- och axelmönster. De två konsolideringsområdena som följde ledde till ett mönster inom ett mönsterscenario. Mer exakt, priset på silver bildade inte ett, utan två omvända huvud- och axelmönster, med olika uppmätta rörelser.

Det första uppmätta draget slutade där halsen på det större omvända huvud- och axelmönstret ligger. Men det andra uppmätta draget pekar på mycket högre nivåer som kommer. Silver handlas nu i $25-området, men det större omvända huvud- och axelmönstrets uppmätta rörelse tyder på värden runt $27,50.

Sammanfattat borde silver och andra ädelmetaller gynnas av en ökning av inflationen eftersom investerare vill få exponering för att säkra sig mot stigande priser. Om vi kopplar detta med en stark efterfrågan för silvers industriella användning, har vi ett starkt hausseartat fall för guld

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto