Home > Dags för Washington att leverera löften menar Fed-chef.

Dags för Washington att leverera löften menar Fed-chef.

Vid någon tidpunkt är smekmånaden över för Trumpadministrationen och de kommer att behöva leva upp till de policyförväntningar som drivit upp aktiemarknaderna.

Det sade Fed-chefen i St Louis, James Bullard, i en intervju med Bloomberg TV på tisdagen.

”Aktiemarknaderna har stigit mycket i USA sedan valet. Min tolkning är att mycket av det är en förväntan om förändringar i bolagsskatten och sannolikt inkomstskatten som är på gång i USA”, sade han.

I sig själva skulle dessa förändringar innebära en omvärdering av företagssektorn med 10-15 procent, vilket är ungefär vad som hänt efter valet.

Företagens förtroende steg efter valet och presidenten upplevdes som mer företagsvänlig än den tidigare administrationen.

”Washington måste leverera vid någon tidpunkt och jag anser att det är ett orosmoment framöver, huruvida smekmånaden kommer att ta slut vid någon tidpunkt och kanske realiteten i den amerikanska politiken sätta in. Vi får se om det sker eller inte. Jag anser att frågan inte är avgjord”, sade han.

Han konstaterade att dollarn tappat något på grund av upplevd förändring i policyn hos andra centralbanker i förening med den amerikanska penningpolitiken.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto