Home > DAX utmanar starkt motstånd

DAX utmanar starkt motstånd

Tyska indexet, DAX klättrar ordentligt idag och noteras i skrivande stund på 6917 som motsvarar en uppgång med 1,7 procent. Index har de senaste veckorna haft en utveckling med hög volatilitet. För exakt två veckor sedan punkterade index MA-50 som utgjort en viktig stödnivå. Även ytterligare 4 st stödnivåer som jag använder i swingperspektiv gav vika. Den 17:e började kursstaplarna klättra uppåt igen för att ha varit nere på 6481 som lägst.

I MACD-indikatorn ser vi att staplarna i histogrammet minskas vilket stämmer överens med det faktum att avståndet till MA-20 och MA-50 minskas.

Teknisk analys kort sikt:
I det kortare perspektivet (någon till några dagar) är sentimentet svagt så länge som kursstaplarna etablerar sig under MA-20. Båda de kortare glidande medelvärdena pekar ned och dagens noteringen sammanfaller med MA-20 som därav utmanas. Skulle köparna pressa upp kursen ovan kommer det leda till ökat självförtroende och MA-50 är inom räckhåll.

Teknisk analys lång sikt:
På längre sikt pekar trenden fortfarande upp då vi utgår från det längre glidande medelvärdet på 200 dagar. En notering under 6500 skulle så omkull detta påstående.

Slutsats: De senaste dagarnas starka utveckling har tagit kursen upp till MA-20 och jag ser en möjlighet för de som inte köpte på  rekylen att eventuellt få ett nytt försök. Vi avvaktar tills kursstaplarna etablerar sig ovan MA-20 och när detta skett effektueras en köpsignal. En stop loss placeras på 6847 och målet vi har i sikte är 7362.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto