Home > Dax vänder från stödnivån då tjurar på marknaden köper dippen

Dax vänder från stödnivån då tjurar på marknaden köper dippen

Tyska Dax har under de senaste sju månaderna rört sig i ett snävt intervall, trots att amerikanska aktier har stigit. Nyligen vände indexet från stödnivån och hotar nu att bryta över resistensen. Tesla och Amazon är i fokus idag.

Dax i Tyskland speglar den osäkerhet som skapats av det tyska valet och rör sig i ett snävt intervall mellan 15 000 och 16 000. Oavsett hur starkt de amerikanska marknaderna steg kunde det tyska indexet inte bryta sig ut ur intervallet. Prognosen förblir stigande medan det ligger över 15 000 och det har nyligen studsat från det horisontella stödet.

I USA handlas huvudsakliga index nära sina rekordnivåer. Varje dag är det något nytt som utlöser en prisökning, som gårdagens nyhet att Tesla har fått en order från Hertz, hyrbilsföretaget, på 100 000 elfordon som ska levereras under de kommande 14 månaderna. Nyheten fick Teslas aktiekurs att stiga skarpt och handlas nu över 1 000 dollar för första gången. Eftersom Tesla är en medlem av S&P 500 kunde Teslas prisökning hålla indexet högt.

Råvarupriserna fortsätter att stiga, lett av uppgången i råoljepriserna. WTI-råoljepriset handlades över 85 dollar i början av handelsveckan innan delar av prisökningen vände. När det ligger över 80 dollar lutar det fortsatt uppåt. Guldet ligger bekvämt över 1 800 då stigande inflation utlöser en ökning av antalet investerare som söker skydd i ädelmetallen.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Den kommande europeiska sessionen innehåller inte mycket meningsfull ekonomisk data, så fokus skiftar till prisförändringar på aktiemarknaderna under den nordamerikanska sessionen. Tidigare under den asiatiska sessionen överraskade inflationen i Japan prognosmakare och visade sig vara dubbelt så hög som väntat.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är Dax, Tesla och Amazon.

Prognosen för Dax

Prognosen för Dax förblir stigande medan det håller över 15 000. Den senaste tidens vändning från det horisontella stödet tyder på att det är möjligt för indexet att sätta press på det tidigare resistensområdet kring 16 000. En daglig eller veckovis stängning över 16 000 bör utlösa mer uppåt för det tyska indexet, eftersom det tyder på att konsolideringen har tagit slut.

Tesla

Tesla slog nya rekord igår efter nyheterna om Hertz-avtalet, och lyckades stänga över den psykologiskt viktig 1 000-nivån. Aktiekursen har hittills korrigerat under hela 2021, innan den vände kraftigt och belönade tålmodiga aktieägare. Framöver bör det stigande scenariot fortsätta så länge som priset ligger över den senaste resistensnivån vid 900 dollar.

Amazon

Amazon rapporterar sina kvartalsintäkter denna vecka, och aktiepriset har befunnit sig i ett intervall i över ett år nu. En stor stödnivå kan ses vid 3 000 dollar, medan resistensnivån ligger på 3 600 dollar.

Vinnare och förlorare

Aktiemarknaderna inledde handelsveckan med en budton. Euron ser svag ut inför Europeiska centralbankens beslut på torsdagen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto