Home > De 3 bästa anledningarna till att köpa Walgreens Boots Alliance-aktier

De 3 bästa anledningarna till att köpa Walgreens Boots Alliance-aktier

Walgreens Boots Alliance (NASDAQ:WBA) rapporterade sitt resultat för Q1 FY2022 igår. Justerad vinst per aktie ökade med mer än 50% och bolaget har en attraktiv värdering.

Walgreens Boots Alliance är ett amerikanskt företag verksamt inom läkemedelsdetaljhandeln. De hanterar tusentals butiker och optiska metoder i USA och internationellt, och de grundades 1901.

Företaget rapporterade sitt Q1 FY2022 i går, och de levererade bättre än förväntat resultat. Vinsten per aktie och intäkterna ökade mer än uppskattningarna under kvartalet, och det fria kassaflödet nådde 645 miljoner dollar. Covid-19-vaccinationer och tester har drivit upp försäljningen, och företaget konstaterade att topplinjen återspeglar stark tillväxt i dess kärnverksamhet. Dessutom driver företaget ett transformationellt kostnadshanteringsprogram på väg att leverera 3,3 miljarder dollar i årliga kostnadsbesparingar till FY2024.

Här är tre anledningar till att köpa Walgreens Boots Alliance-aktier efter kvartalsresultatet: justerad vinst per aktie har ökat med 53%, värderingen ser attraktiv ut och en stark utdelningspolicy.

Justerad vinst per aktie upp 53%

En av de första sakerna som fångade ögat när det gäller de finansiella rapporterna för Q1 FY2022 är den justerade vinsten per aktie. Den överträffade allas förväntningar, en ökning med +53,1% jämfört med föregående år. Dessutom har företaget höjt den justerade EPS-tillväxten till låg ensiffrig tillväxt jämfört med tidigare oförändrad. Nettoresultatet, rörelseresultatet och försäljningen ökade också.

Attraktiv värdering

Walgreens Boots Alliances aktiekurs har stigit +21,87% under de senaste tolv månaderna och värderingsmåtten ser attraktiva ut. Till exempel är P/E Non-GAAP (TTM)-kvoten 9,55 mot 19,84 sektormedian – lägre med -51,86%. Bolaget har ett börsvärde på 46,65 miljarder dollar och ett företagsvärde på 80,62 miljarder dollar vid nuvarande marknadspris.

Stark utdelningspolitik

Walgreens Boots Alliance betalar en kvartalsvis utdelning och terminsutdelningen är 3,64%. Dessutom är utbetalningsgraden 38,28% och den femåriga utdelningstillväxten är 5,15%.

Den fyraåriga genomsnittliga avkastningen är 3,38%, och bolaget har ökat utdelningen under de senaste sex åren.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto