Home > De 3 bästa skälen att köpa Shaw Communications före kvartalsresultatet

De 3 bästa skälen att köpa Shaw Communications före kvartalsresultatet

Shaw Communications (NYSE:SJR) är ett av de första företagen att rapportera sina kvartalsvinster 2022. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $0,27 för kvartalet och den årliga intäktsberäkningen för räkenskapsperioden som slutar augusti 2022 är $4,36 miljarder.

Shaw Communications är ett kanadensiskt företag från Calgary verksamt inom kabel- och satellitindustrin. De erbjuder kommunikationstjänster som Internet och WiFi-anslutning, och det grundades 1966.

Företaget verkar med tre huvuddivisioner: konsument, trådlöst och företag. Konsumentdivisionen tillhandahåller optisk fiberanslutning i British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba och norra Ontario. Den trådlösa divisionen betjänar över 19 miljoner kanadensare, och affärsdivisionen vänder sig till kanadensiska företag av alla storlekar.

Inför kvartalssläppet förväntar sig investerare en vinst per aktie på $0,27 och den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsperioden som slutar i augusti 2022 kommer att nå $4,36 miljarder. Dessutom ger bolaget en rejäl utdelning, med en direktavkastning på 3,16% och en utdelningsandel på 77,22%.

Rapporterade högre vinst per aktie än uppskattningen de senaste sex kvartalen i rad

Shaw Communications har rapporterat mycket högre vinst per aktie än vad marknaden förväntat sig under de senaste sex kvartalen i rad. Som sådan är partiskheten att de kommer att göra det igen när de går in i intäktssamtalet den 12 januari.

Stark fritt kassaflödesposition

En av de viktigaste måtten för att utvärdera ett företags sundhet är positionen för det fria kassaflödet. Den visar vad som är kvar efter att företaget täckt kostnaderna för att göra affärer och ju högre siffra desto bättre. Fritt kassaflöde används för att ta ut skulder, utöka de produkter och tjänster som erbjuds eller förvärva andra företag.

Shaw Communications fria kassaflöde har nästan fördubblats under de senaste två räkenskapsåren, vilket visar på en sund affärsmodell.

Högre EBIT-marginal jämfört med sektorns median

Shaw Communications opererar med en bruttovinstmarginal på 45,49% och en EBIT-marginal för de senaste tolv månaderna på 23,25%. EBIT-marginalen är högre än sektorsmedianen med 115,35%.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto