Home > De bästa aktierna att köpa i juni 2021

De bästa aktierna att köpa i juni 2021

Vi ignorerar det gamla talesättet att det är bäst att sälja i maj och vänta med köp tills i september. Istället tar vi här en titt på de bästa aktierna att köpa och hålla under sommarmånaderna.

Var kan jag köpa aktier i juni 2021?

Två av de bästa nätmäklarna för att köpa aktier i juni är eToro och OBR.

eToro

eToro är den ledande sociala handelsplattformen som har stöd för alla stora finansiella instrument på marknaden. Med kontor i Storbritannien, USA, Cypern och Mexiko har eToro hjälpt flera miljoner investerare att maximera sina handelsmöjligheter. Det är enkelt att använda eToro oavsett var i världen man befinner sig. Det är bara att öppna ett konto och börja handla.

Köp på eToro >

Capital

Capital är en nätmäklare som erbjuder support dygnet runt. Företagets rykte är starkt och deras utbud av produkter växer ständigt med nu över 300 olika tillgångar inom valutahandel, råvaror, aktier och kryptovaluta.

Nya investerare som vill handla med aktier kan enkelt göra det genom att öppna ett handelskonto. Registrera dig på Capital för att få tillgång till alla stora index och aktier.

Köp på Capital >

Vilka aktier ska man köpa i juni 2021?

De följande tio aktierna kommer bli intressanta att följa i juni. Det kan hända att du upptäcker ett tema (fokus på råvaror) men olika aktier har inkluderats av olika anledningar, och utan inbördes ordning. Varje aktie har sin egen historia, och som alltid med investeringar är det viktigt att diversifiera istället för att satsa alla ens pengar på en enda aktie. Medan listan inleds med FTSE-aktier på London-börsen finns många av dessa företag på andra börser som New York-börsen, och din nätmäklare bör låta dig köpa samtliga oavsett var du befinner dig.

1. Rio Tinto (LSE:RIO)

Dagens tidiga högpresterande aktie på London-börsen den 1:a juni 2021 var gruvföretaget Rio Tinto. Här pratar vi dock inte bara om kortsiktiga prisförändringar då denna akties pris har mer än fördubblats under de senaste fem åren, och visar inga tecken på att sakta ned då råvaror har blivit allt mer på modet under coronavirus-pandemin.

Investera i Rio Tinto idag >

2. Anglo American (LSE:AAL)

En annan högpresterande aktie på London-börsen under månadens första handelsdag är ett annat gruvföretag, nämligen Anglo American. Deras aktie har stigit de senaste fem åren till nivåer som vi senast såg under 2008 och 2010. Detta kan vara ett tecken att sälja vid den långsiktiga resistensnivån, men inte om du tror att råvaror som koppar (vilket företaget fokuserar på) kommer fortsätta stiga under sommaren.

Investera i Anglo American idag >

3. BHP Billiton (LSE:BHP)

BHP Billiton är ett annat gruvföretag som har inlett juni starkt. I denna kontext är detta en platshållare för alla andra råvaruaktier på FTSE 100, som även innehåller Glencore och Antofagasta. Om du tror att guld, silver och andra ädelmetaller kommer fortsätta att stiga kan dessa aktier fungera som en proxy för ädelmetallernas uppgång.

Investera i BHP Billiton idag >

4. Royal Mail (LSE:RMG)

Mycket har gått fel för Royal Mail de senaste åren, men vi kan inte ignorera faktumet att deras aktier har stigit fyrfaldigt sedan de låga nivåerna i mars 2020. Företaget är lönsamt tack vare det ökade intresset av hemleverans under nedstängningarna. Företaget betalar även utdelning och gagnas av något som kan liknas vid ett monopol i Storbritannien.

Investera i Royal Mail idag >

5. Amazon (NASDAQ:AMZN)

Amazon är en del av Facebook-Amazon-Netflix-Google (FANG), en samling IT-aktier som presterade väldigt väl under pandemin då vi alla spenderade mer tid hemma. Amazons aktiepris slog nya rekord i augusti 2020, och har mer eller mindre hållit sig stabilt sedan dess. Detta kan vara en bra aktie att köpa om du tror att IT-jättarnas framgångar under krisen inte bara var en övergångsfas, utan att aktiepriset just nu bara hämtar andan, precis som den gjorde mellan juni 2018 och januari 2020, innan den fortsätter att stiga.

Investera i Amazon idag >

6. Alphabet (NASDAQ: GOOG)

Googles moderbolag Alphabet är en del av FANG, och har haft en stigande trend ända sedan 2004. På sistone har intresset ökat exponentiellt, vilket innebär att detta kan vara en momentumsatsning. Detta innebär att du kan köpa denna aktie om du tror att kraften bakom aktiepriset kan få det att stiga ännu mer.

Investera i Alphabet idag >

7. Tesla (NASDAQ:TSLA)

Det som de föregående företagen har gemensamt är att deras aktiepris stiger. Tesla har sett lite annorlunda ut. Deras aktier har sjunkit i år efter att ha stigit mer än 20-faldigt mellan maj 2019 och januari 2021. Om du tror på framtiden för elektriska fordon och inte tror att detta företag kommer tappa mer på grund av Bitcoins volatilitet kan detta vara ett bra tillfälle att ”köpa dippen”.

Investera i Tesla idag >

8. Rolls-Royce Holdings (LSE:RR)

De senaste 18 månaderna har varit katastrofal för flyg- och rymdföretag. Rolls Royse huvudsakliga kund är flygbolag, och de har haft stora problem under coronavirus-pandemin. Med tanke på att resandet snart kommer återgå till det normala kan denna akties pris börja stiga från dess nuvarande platå. Många aktier, som nyligen nämnda Tesla, har tidigare upplevt en platå, för att kort därefter stiga till månen.

Investera i Rolls-Royce Holdings idag >

9. Hammerson (LSE:HMSO)

Köpcentrumgiganten Hammerson är ett annat företag som har lidit avsevärt (och det är en underdrift) under pandemin. Dödsstöten för fysiska butiker inleddes redan för ett par år sedan, så aktiens nedgång har inte bara med pandemin att göra. Aktien lär dock få hjälp nu när ekonomierna öppnar upp igen. Kanske är upp den enda vägen framåt för Hammerson.

Investera i Hammerson idag >

10. GameStop (NYSE:GME)

Meme-aktien GameStops aktiepris har gått upp och ner som en yo-yo då amatörhandeln på sociala medier fick den att stiga kraftigt i januari i år i ett försök att sätta dit professionella blanksäljare. Är detta företag värt sitt höga aktiepris när man tittar på den fundamentala analysen? Vem vet? Det vi vet är att aktiens kraftiga rörelser, både upp och ner, är ett sätt för vissa att tjäna pengar. Det kan vara värt en satsning med en skyddande stop-order.

Investera i GameStop idag >

Varför köpa aktier i juni 2021?

Det finns ett gammalt talesätt på aktiemarknaden: ”Sell in May and go away, and come back on St. Leger’s Day.”  

St. Leger’s Day är den 11:e september, så talesättet handlar om att man bör hålla sig borta från aktiemarknaden under sommarmånaderna då handelsvolymerna (historisk sett) är betydligt lägre då, i och med att handelsdeltagarna är på semester.

Detta år är helt klart annorlunda. För andra året i rad ser våra semestrar annorlunda ut då vi reser mindre och i större grad stannar hemma. Detta gamla talesätt håller troligtvis inte längre med tanke på att marknaderna inte är beroende av att bankirer i höga hattar ska vara fysiskt närvarande i London eller på andra finansiella center. Såväl proffs som amatörer kan nu investera oavsett var de befinner sig, så säsongsrelaterad långsammare handel har allt mer försvunnit.

Amerikanska index som S&P 500, och till och med relativt bristande FTSE 100, ser ut att fortsätta den stigande trend som inleddes i mars 2020. Det är bara modiga investerare som satsar emot en stark trend. Därför kommer vi nu ta en titt på ett par av de bästa aktierna att köpa denna månad.

Slutsatsen för att köpa aktier i juni

Slutsatsen för att köpa aktier i juni är att det antagligen inte är en sämre tid än någon annan tid på året, trots det gamla talesättet. Här har vi listat ett par aktier som kan vara värda att köpa, men gör det bara efter att ha gjort din egen research.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto