Home > De bästa platserna att köpa aktier i Facebook på nätet: FB har stigit med 45% i år

De bästa platserna att köpa aktier i Facebook på nätet: FB har stigit med 45% i år

Facebook har regelbundet belönat sina investerare sedan börsintroduktionen i maj 2012. Är detta ett bra tillfälle att köpa aktier i Facebook?

I denna artikel kommer vi utforska Facebook i form av en investering. Vi kommer prata om vad det är för företag, deras senaste resultat på börsen och förklara om du bör eller inte bör investera i Facebook-aktier.

Vi kommer börja med att visa hur man kan investera på ett enkelt sätt. Nedan har vi listat de två bästa platserna för dig som vill köpa aktier i Facebook.

Var du kan köpa aktier i Facebook på nätet

De bästa platserna att köpa aktier i Facebook är via nätmäklare. Detta är plattformar med låga avgifter som erbjuder ett brett utbud av tillgångar, exempelvis aktier, valutor, råvaror och kryptovalutor. Du kan registrera dig och sen köpa aktier i FB inom ett par klick. Så klicka dig fram till ett av alternativen nedan för att sätta igång:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Facebook?

Facebook grundades år 2004 i Massachusetts av Mark Zuckerberg och hans rumskamrater på Harvard. Det är ett amerikanskt multinationellt företag med högkvarter i Kalifornien.

Företaget har ett flertal plattformar på sociala medier, inklusive Facebook, Facebook Messenger och Instagram. Nuförtiden är det ett av de största och mest välkända företagen i världen och har över 2,7 miljarder aktiva användare varje månad.

Majoriteten av företagets intäkter kommer från data; mer specifikt den data som samlas in i annonseringssyfte. Imponerande nog har de lyckats uppnå stark tillväxt i år, trots att COVID-19-pandemin påverkade företagets operativa möjligheter och efterfrågan på annonsering.

COVID-19 har dock lett till att allt fler kommunicerar via nätet, och Facebooks användarbas har växt till följd av det. Det är väldigt uppmuntrande att ett företag av Facebooks kaliber fortfarande kan leverera tillväxt.

Ska jag köpa aktier i Facebook Facebook shares nu?

Om du letar efter en investering med låg risk som ändå kan leverera tillväxt, både via innovation och expanderade intäktsströmmar, då kan Facebook vara ett bra alternativ.

Se bara till att du gör din egen research innan du sätter igång så att du inte fattar förhastade, impulsiva eller oinformerade beslut.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto