Home > De bästa undervärderade hälsovårdsföretagen du aldrig hört talas om

De bästa undervärderade hälsovårdsföretagen du aldrig hört talas om

Vårdföretag tillhandahåller en mängd olika produkter och tjänster i en växande bransch. Här är tre nischnamn att överväga för din portfölj: HealthEquity, Progyny och Amedisys.

Hälso- och sjukvård är en gigantisk bransch och de globala utgifterna förväntas öka med en sammansatt årlig tillväxttakt på 3,9% till 2024. Fokus flyttas från hälso- och sjukvård till hälsa och välbefinnande och förändringar i resursallokeringen.

Ur ett investerarperspektiv ger hälso- och sjukvårdssektorn exponering för innovativa företag som alltid är på jakt efter bättre behandlingar och sådana som ständigt investerar i forskning och utveckling. Här är tre hälsovårdsaktier som ser intressanta ut: HealthEquity, Progyny och Amedisys.

HealthEquity

HealthEquity är ett amerikanskt företag från Draper, Utah, som erbjuder molnbaserade lösningar till individer för att hjälpa dem att betala sjukvårdsräkningar eller för att jämföra behandlingspriser och alternativ, bland annat.

Företaget opererar med en bruttovinstmarginal på 56,77%, högre än sektorns median, och ett pris/bokförhållande på 2,84, lägre med -17,04 % än sektorns median.

Även om P/E-talet ser ganska högt ut, förväntas det sjunka avsevärt till 2025. Den mest intressanta delen kommer dock från nettovinsten, som förväntas öka mer än tjugo gånger under samma period.

Progyny

Progyny är ett amerikanskt företag som tillhandahåller fertilitetslösningar och behandlingar. Dess EBIT under de senaste tolv månaderna är högre än sektorsmedianen (8,4% mot 2,32%) och av de 17 analytiker som täcker företaget har 15 köpbetyg och 2 neutrala. Ingen analytiker har en säljrekommendation och prismålet för kursen går så högt som $81.

Amedisys

Amedisys är ett amerikanskt hälsovårdsföretag som äger och driver mer än 300 hemsjukvårdscentraler. Det driver också hospice och vårdcentraler över hela USA och grundades 1982.

I det här fallet är EBIT (Earnings Before Interest and Taxes)-marginalen för de senaste tolv månaderna mer än fyra gånger sektorns median och P/E-talet är mer attraktivt.

Analytiker är också hausse på Amedisys aktiekurs. Av de 36 analytiker som täcker företaget har 26 köpbetyg medan 9 har neutrala betyg. Endast en analytiker har utfärdat ett säljbetyg och det högsta kursmålet för bolagets aktiekurs är $340.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto