Home > De europeiska aktierna stiger trots minskad handel under helgdagarna

De europeiska aktierna stiger trots minskad handel under helgdagarna

De europeiska marknaderna var svaga på måndagen även när uppgångarna i regionen slutade högre, hjälpt av rörelser i teknik- och hälsovårdsaktier.

Marknaderna i Europa var något högre i måndags men inte så starka som senare sågs i de amerikanska aktierna, med blandade signaler över hela regionen som inte hjälptes av den minskade handeln.

Med Londons och Irlands marknader stängda för helgdagar på måndagen, dämpades uppgångar av minskad handel över hela regionen.

Den paneuropeiska Stoxx 600 steg med 0,62%, med year-to-date uppgångar som rörde sig över 21,7% för att se indexet följa de stora amerikanska marknaderna. S&P 500 är på väg mot upp till 27% i YTD-avkastning, medan Nasdaq-kompositen och Dow Jones Industrial Average spårar en årlig avkastning på 23% respektive 18%.

Med marknaden som bara har fyra dagar till årsstängning, kan det paneuropeiska indexet stiga till en rekordhög nivå. Vid måndagens stängning låg den på 22% YTD, vilket innebär att Europas huvudindex bara är 1% från att nå milstolpen.

På andra håll i Europa steg Tysklands DAX med 0,5% eftersom framsteg inom teknik- och fastighetsaktier hjälpte till att pressa indexet till en 30-dagars högsta. Frankrikes CAC 40 slutade dagen i stort sett oförändrad efter initiala uppgångar, medan handlare registrerade små uppgångar i Schweiz, Italien, Ryssland, Belgien och Nederländerna.

Bortsett från teknikaktier och fastigheter fanns det också vinster inom hälso- och sjukvårds- och byggsektorerna.

Även om marknaderna förväntas öppna högre på tisdag, finns det fortfarande skakningar kring Omicron-varianten. Storbritannien och Frankrike har rapporterat över 100 000 dagliga nya fall av den mildare och ännu mer överförbara nya varianten, vilket ger upphov till oro för potentiella kortsiktiga restriktioner.

Utsikterna är också replikerade över hela USA, även om inga generella begränsningar förväntas efter att president Joe Biden sa i veckan att enskilda stater skulle vidta nödvändiga åtgärder för att begränsa spridningen av varianten.

Analytiker förväntar sig att handeln den här veckan kommer att vara till stor del övergångsperiod, med låga volymer.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto