Home > De mest populära investeringarna i världen

De mest populära investeringarna i världen

Flockmentalitet har alltid varit fascinerande i investeringsvärlden. Det intressanta med grupper är att alla investerare anser att de står utanför gruppen, samtidigt som de letar efter antydningar om vad det är som majoriteten tradear/investerar i.

Det finns många indikatorer för att spåra flockbeteende och hur man kan använda sig av det. Från volymindikatorer till att följa smarta pengar för att se vad privata investerare gör – det finns alltid en indikator som kan säga var volymerna rör sig.

En sådan rapport är Bank of Americas Global Fund Manager Survey. Denna enkät ger en glimt in i investeringsvärlden, vilka investeringar som är mest populära och ger jämförelser mellan olika perioder. På så sätt kan man se trender, vilket kan hjälpa en att få en bättre bild av vad marknadsdeltagarna har för sig.

Vad har folk investerat i de senaste månaderna?

Det första som sticker ut i BofA-enkäten är långsiktiga amerikanska IT-aktier. I augusti var det många som trodde att exponeringen redan nått förhöjda nivåer, men i september är långsiktig exponering inför IT-aktier det mest populära valet.

Detta förklarar den uthållighet som vi sett på indexen, och varför Nasdaq 100 har nått rekordhöga noteringar och gått upp med över 40% under 2020, trots pandemin.

Guldmarknaden visar något helt annat. Investerare satsade på långsiktiga guldinvesteringar i september. Efter en stark vändning som inleddes sommaren 2019 har guld nått nya rekord på över 2 000 dollar under pandemin. Medan denna vändning för guldet är imponerande är det inget mot hur silvret har stigit (tredubblats i värde under ett kvartal) eller hur Tesla har presterat (steg mer än femfaldigt under 2020). Investerare har tjänat mycket på den gula metallen och använde sig sedan av denna avkastning för att investera i andra sektorer.

Kortsiktiga USD-trades är fortfarande populära. Denna trade dominerade finansiella marknader ända sedan Fed öppnade upp swappavtal i USD, vilket gjordes för att adressera bristen på USD som sågs i början av pandemin. Bokstavligt talat samtliga G10-valutor steg mot dollarn, vilket är en trend som även fortsätter i september.

Företag använde sig av den låga räntan för att belåna sig mer till otroligt låga kostnader. Med tanke på att det inte fanns någon avkastning på statsobligationer valde investerare att hoppa över till företagsobligationer. Med tanke på att marknader med fixerade intäkter är ”döda” på så sätt att de ger låg avkastning valde många investerare att vända sig mot mer volatila marknader (exempelvis valutamarknaden).

För att summera har investerare tjänat mycket på guldmarknaden och nu börjat satsa på IT. Långsiktiga IT-investeringar är under september 2020 den mest populära investeringen.

Tags:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.