Home > De som satsade kort på GameStop förlorade över 800 miljoner dollar denna vecka då $GME stiger

De som satsade kort på GameStop förlorade över 800 miljoner dollar denna vecka då $GME stiger

Mot slutet av januari i år skapade en grupp traders på Reddit en av de mest överraskande marknadsrörelserna på aktiemarknaden. GameStop ($GME) är företaget i fråga, vilket har varit ett av de mest kortsålda företagen i USA.

Hedgefonderna har satsat flera hundra miljoner dollar på att GME ska sjunka mott noll. De räknade dock inte med kraften i organiserade privata investerare som agerar tillsammans, eller på 2000-talets finansiella marknader och digitala instrument.

Det som följde var en kamp mellan björnar och tjurar i en massiv short-squeeze. En kombination av direktköp av $GME och call-optioner ledde till en short-squeeze som fick $GME att gå från 17 dollar till 347 dollar på mindre än en månad. De som satsade kort förlorade pengar, men det gjorde även de som satsade långt – men denna saga är långt ifrån över. $GME stiger nu igen, och skördar nya offer.

GME stiger igen och leder till massiva förluster för de som satsar kort

$GME:s aktiepris har stigit med 2378% på ett år. Det som är mer intressant är att allt detta skedde på cirka en månad.

Efter att båda sidorna förlorade pengar har prisförändringarna på $GME börjat normaliseras. Aktierna föll till 40 dollar, vilket tvingade privata traders som köpte högt att ta ut sina förluster. På vägen ned lockade $GME till sig nytt intresse åt den korta sidan. Dessa ordrar trillade snabbt in, och pressen nedåt ökade, men företaget gav inte upp.

Aktien har stigit med 99% de senaste fem dagarna. Ryktena på marknaden säger att de som sålde kort förlorade 800 miljoner dollar bara på onsdagen.

Optionstrading har ansvarat för de otroliga prisförändringarna för $GME. Många sitter fortfarande fast på call-optioner med ett pris på över 500 dollar. Om optionerna löper ut och $GME-priset inte når denna nivå kommer optionerna förfalla. Därför finns det många traders som har fördubblat, till och med tredubblat sina initiala investeringar.

Enligt Bloomberg köpte någon flera tusen $GME-optioner under onsdagen med ett strike-pris på hela 800 dollar. Intressant nog är förfallodatumet på slutet på månaden, nämligen idag! Detta är bara ett exempel på hur dramatiska prisförändringarna har varit på $GME, och hur investerare bokstavligt talat satsar allt på att tjäna pengar på det.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.