Home > De stora IT-företagen fortsätter att slå Wall Streets förväntningar

De stora IT-företagen fortsätter att slå Wall Streets förväntningar

Facebook rapporterade sina resultat för andra kvartalet 2020 efter stängningstid igår och levererade över förväntan. IT-jätten slog förväntningarna på alla fronter:

  • EPS $1,80 efter förväntningar på $1,39
  • Annonsintäkter på 18,32 miljarder dollar efter förväntningar 16,92 miljarder dollar
  • 1.79 miljarder aktiva användare varje dag efter förväntningar på 1,74 miljarder

Facebooks aktiepris steg efter nyheterna då efter stängning ökade med över 4%. Entusiasmen dämpades dock efter ett par timmar och aktien öppnades inför Londons öppning med en ökning på endast 0,52%.

Viktiga detaljer från Facebooks resultat från andra kvartalet 2020

En närmare titt på detaljer från kvartalet visar att Facebook är ytterligare ett IT-företag som har gynnats av att folk har varit tvungna att stanna hemma under pandemin. Medan nedstängningen hade positiv påverkan på de timmar som folk spenderade på Facebook (exempelvis för att prata med familj och vänner, för att administrera nätbaserade företag etc) visar datan en växande trend som startade även innan pandemin. Med andra ord fungerar Facebooks affärsmodell fortfarande, och de levererar imponerande resultat.

Annonsintäkterna steg med 10% årligen. Efter mycket prat och negativ PR under kvartalet där många stora företag avbröt eller sköt upp sina annonskampanjer på Facebook Ads höll sig ändå annonsintäkterna på en tvåsiffrig tillväxttakt.

Allt sammantaget ökade intäkterna med 11% samtidigt som kostnaderna endast ökade med 4% årligen, vilket rättfärdigar en ökning på 29% i intäkter från verksamheten.

Slutligen har vi nettointäkter som ökade med hela 98% jämfört med samma period för ett år sedan. Allt sammantaget var det fantastiska resultat för kvartalet.

Om vi lämnar denna finansiella framgång åt sidan är Facebook fortfarande en sociala medier-plattform. Genom att studera antalet användare och engagemang får vi värdefulla insikter om hur framtida finansiella resultat kan se ut.

Facebooks aktiva användare per dag fortsätter att växa, vilket kan ses sedan andra kvartalet 2018. Under de tre månader som coronavirus-pandemin har pågått adderade inte Faced särskilt många fler användare till sin databas. Istället ser trenden stabil och rak ut, framförallt i Asien-Stillahavsregionen och resten av världen, medan siffrorna konsoliderar i Europa och Nordamerika.

Trots den makroekonomiska osäkerheten fortsätter Facebooks affärsmodell att leverera. Den levererade under ekonomisk tillväxt då de var marknadsledande, och den levererar under en ekonomisk lågkonjunktur, fortsatt som marknadsledare.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto