Home > De tre bästa anledningarna till att köpa amerikanska dollarn

De tre bästa anledningarna till att köpa amerikanska dollarn

Tre skäl att köpa den amerikanska dollarn när alla säljer – en hawkish Fed, Powells återutnämning och en stram arbetsmarknad.

Den amerikanska dollarn presterar sämre i dag då nyheten om en ny COVID-19-variant som hittats i Sydafrika har utlöst ett risktagande på finansmarknaderna. Som sådan är den japanska yenen och den schweiziska francen efterfrågade, medan den amerikanska dollarn tappar mark inför den nordamerikanska handelssessionen.

Men för handlaren med en medelfristig horisont är dollarn fortfarande gynnad att vinna mot sina kollegor av åtminstone tre anledningar: Fed är hawkish, Powells återutnämning och en stram arbetsmarknad.

Fed är hawkish

En dag före Thanksgiving-helgen har Federal Reserve släppt sitt penningpolitiska protokoll. Protokollet publiceras tre veckor efter själva mötet och ger mer information om de diskussioner som förts.

De avslöjade en mer hawkish Fed, redo att agera genom att eventuellt minska snabbare än vad som ursprungligen tillkännagavs och till och med höja den federala fondens ränta, om inflationen skulle fortsätta att stiga.

Powells återutnämning

USA:s president har nominerat Jerome Powell till ytterligare en mandatperiod vid rodret för Fed. Tillsammans med den nye vice ordföranden Lael Brainard ansvarar Powell för penningpolitiken i USA i ytterligare fyra år.

Till hans förtjänst gjorde han ett bra jobb genom att leda Fed till ett djärvt penningpolitiskt svar på covid-19-pandemin. När ekonomin återhämtade sig tog den amerikanska dollarn mark på förväntningarna om att Fed skulle svara på den stigande inflationen. Som sådan lutar snedvridningen till hawkish-sidan 2022, även om Brainard är känd som en dove.

Stram arbetsmarknad

Samma dag som med Fed släpptes också de första uppgifterna om arbetslöshetsanspråk. Den visade att fordringarna sjönk till en 50-årig lägsta nivå, och om vi justerar det efter befolkningsökningen kan vi säga att fordringarna aldrig varit så låga.

Det är personer som söker a-kassa och att anspråken faller talar för en stramare arbetsmarknad. Som sådan är sannolikheten att den icke-jordbruksbaserade lönelistan kommer att återspegla den positiva utvecklingen, vilket för Fed närmare att uppfylla sitt fulla sysselsättningsmandat.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto