Home > De tre bästa elbilsföretagen att köpa för att dra nytta av USA:s elektrifieringspotential

De tre bästa elbilsföretagen att köpa för att dra nytta av USA:s elektrifieringspotential

EV-marknaden förändras dramatiskt eftersom fler och fler elbilar säljs runt om i världen. För att uppfylla klimatförändringsmålen investerar regeringar massivt i elektrifieringsprogram.

Det globala elfordonslandskapet (EV) förändras dramatiskt. Regeringar runt om i världen lovar att bekämpa klimatförändringarna och medel betalas ut för att nå målen.

Även om många tror att USA är ledande i världen när det gäller andelen sålda elbilar, är det felaktigt. Förvisso är USA hem för det största elbilsmärket, Tesla, men 2020 var endast 2% av de bilar som såldes i landet elektriska. Detta står i skarp kontrast till länder som Norge (75% av de personbilar som såldes 2020 var eldrivna), Island (45%) eller Schweiz (14%).

Men saker och ting är på väg att ta en vändning.

Vita husets elektrifieringsplan visar elektrifieringspotentialen i landet. Regeringen är redo att investera massivt i en federal flotta på 654 000 elbilar och att bygga ett nätverk av minst en halv miljon laddningsstationer till elbilar till 2030.

Och det här är bara några siffror menade att ge en uppfattning om hur många elbilar som behöver säljas för att de ambitiösa planerna ska bli verklighet. Det uppskattas att enbart i USA kommer cirka 10 miljoner elbilar att säljas till 2040.

Med allt detta i åtanke, vilka är de bästa amerikanska elbilstillverkarna som erbjuder exponering mot marknaden?

Tesla

Tesla är ett av de största varumärkena i världen och verkar globalt. Aktiekursen har nyligen passerat $1 000-strecket och är fortfarande ett bra bud trots skyhöga värderingar. Till exempel, vid nuvarande aktiekursnivå handlas Tesla till ett P/E-tal på 149,24. Det betyder att investerare är villiga att satsa på att företaget kommer att göra det bästa av EV-trenden och därmed ta en risk vid dessa värderingar.

General Motors

General Motors har intensifierat sina elbilar på sistone, och en av dess största fördelar gentemot Tesla är att de har en enorm hög med pengar för att stödja expansionsplanerna. Till exempel är den fria kassaflödespositionen 2021 $1,22 miljarder, som förväntas uppgå till $7,9 miljarder år 2024. Detta är alla pengar som finns kvar i företaget efter kostnaden för att göra affärer, och det kan användas för att betala skulder eller för att expandera verksamheten.

Ford

Fords aktiekurs är upp över 120% bara i år eftersom investerare gillar den billiga värderingen jämfört med andra företag. Ford handlas endast till ett P/E-tal på 8,2, och till skillnad från Tesla ger de en utdelning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto