Home > De tre bästa mjukvaruföretagen att köpa 2022

De tre bästa mjukvaruföretagen att köpa 2022

IT-tjänstemarknaden förväntas växa med en CAGR-takt på mer än 10% till 2026. Vilka är företagen väl positionerade för att få ut det mesta av denna trend?

IT-tjänsterna har utökats under de senaste åren och de förväntas växa under de kommande åren med en CAGR-hastighet på över 10%. Molntjänster, till exempel, fick draghjälp på grund av framväxten av den molnbaserade plattformen, men nya framsteg i branschen garanterar dess expansion under de kommande åren.

Inför det nya handelsåret är här de bästa mjukvaruföretagen att köpa 2022: Salesforce, Informatica och CrowdStrike.

Salesforce

Salesforce är ett IT-företag från San Francisco, Kalifornien. De utvecklar företagsmolnlösningar och fokuserar på kundrelationshantering.

Aktiekursen steg över 16% i år och nådde en topp över $300. Även om Salesforce inte betalar någon utdelning, arbetar de med en bruttovinstmarginal på 74,02%, mycket högre än sektorns median med cirka 50%.

De flesta analytiker är positiva till Salesforces aktiekurs. Av de 95 analytiker som täcker aktien har 28 neutrala betyg och 4 har säljbetyg. Resten av de 63 analytikerna har köpbetyg.

Informatica

Informatica är en ny aktör inom IT-sektorn baserad i Redwood City, Kalifornien. De ansluter och hanterar data över flera molnsystem och grundades 2021.

Precis som Salesforce opererar företaget med en bruttovinstmarginal som är mycket högre än sektorsmedianen – 83,08% mot 49,42%. Vid nuvarande marknadspris är företagets börsvärde 9,8 miljarder dollar och företagsvärdet 12,19 miljarder dollar.

CrowdStrike

CrowdStrike är ett IT-företag från Sunnyvale, Kalifornien. De tillhandahåller molnlösningar lokalt och internationellt och de grundades för ett decennium sedan.

Företaget verkar med en bruttovinstmarginal på 73,76%, mycket högre än sektorsmedianen på 49,42%. Dessutom överstiger intäktstillväxten (YoY) i särklass sektorns median – 68,79% mot 16,50% som är sektorsmedianen. CrowdStrike lyckades med andra ord öka sina intäkter mer än tre gånger snabbare än sina kollegor.

Aktiekursen gick dock ingenstans i år, utan handlades i sidled och ligger för närvarande på -1,03% YTD.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto