Home > De tre bästa valutaparen att sälja i december

De tre bästa valutaparen att sälja i december

Årsslutets handel är framför oss, och under denna period fokuserar handlare på att antingen ta vinst på positioner som hålls under hela året, eller öppna nya för positionering 2022. USD/JPY, EUR/JPY, EUR/GBP – bästa valutaparen att sälja i december.

Imorgon är det sista handelsdagen i november och handelsaktiviteten börjar minska efter det. Många handlare föredrar att undvika att öppna eller stänga positioner under andra halvan av december på grund av de låga likviditetsförhållandena och långsamma marknader.

På grund av det ligger en kort handelsmånad framför oss, men det betyder inte att det inte finns några möjligheter. Här är tre valutapar att överväga att korta, mitt under vinsttagning och positionering 2022: USD/JPY, EUR/JPY, EUR/GBP.

USD/JPY

Valutaparet USD/JPY steg hela året och fram till i fredags fortsatte den att göra nya högre toppar. Serien med högre låga är inte bruten ännu, men ett stigande kilmönster är synligt på den dagliga tidsramen.

Dessutom är trendlinjen 2-4 redan bruten och omtestad, så baisseartade förhållanden kan redan vara på plats. Vinsttagning under de sista veckorna av handelsåret innebär att sälja den japanska yenen och köpa den amerikanska dollarn, och det kan ytterligare accelerera nedgången.

Aggressiva björnar kanske vill korta paret med en stop-loss-order vid de senaste topparna samtidigt som de siktar på en flytt till 109 – det tidigare konsolideringsområdet.

EUR/JPY

Ett annat japanskt yenpar ser svagt ut här – EUR/JPY-korset. Den veckovisa tidsramen visar en stigande kil, men den här gången är avslaget från den nedre kanten av mönstret ännu mer uppenbart. Såvida inte marknaden vänder tillbaka över 133, förblir biasen baisse för en rekyl in i 123-området.

EUR/GBP

Slutligen EUR/GBP-korsparet. Detta är det svåraste av de tre att handla på kortsidan för åtminstone ett par anledningar.

För det första är EUR/GBP-paret på sina årliga lägsta. Med andra ord bör vinstuttag mot slutet av handelsåret skicka paret högre, eftersom handlare kommer att göra sina kortningar genom att köpa euron och sälja det brittiska pundet.

För det andra, även om marknaden är i en baisseartad trend, studsade den nyligen från sin nedre kant. Därför är det lite aggressivt att korta den här, men för positionering 2022 kan det vara vettigt att sälja den på ett omtest av den övre kanten av den stigande kanalen, med 0,87 som ogiltigförklaringsnivå och 0,83 som mål.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto