Home > Delegation från City of London ska säkra finanstjänster efter Brexit.

Delegation från City of London ska säkra finanstjänster efter Brexit.

En delegation från City of London, huvudstadens finansdistrikt, kommer att resa till Bryssel denna vecka för att lägga fram ett förslag om frihandel inom finansiella tjänster efter Brexit.

Det rapporterar Bloomberg News.

Initiativet, som leds av den tidigare ministern Mark Hoban, är oberoende från regeringen men uppges ha stöd från en del tongivande personer inom regeringskansliet.

Företag inom finansiella tjänster har länge använt London som ett EU-nav, och förlitat sig till principen om ”passporting” för att kunna sälja sina tjänster vidare inom EU.

Företagsledarna är nu nervösa för att deadline för brexitförhandlingarna, i mars 2019, kommer att passeras innan ett nytt avtal är i hamn.

Sunday Telegraph rapporterade i helgen att premiärminister Theresa May och regeringen uppgett för företagsledare att de är redo att lämna brexitförhandlingarna, för att för den inhemska opinionen visa att de intar en tuff hållning mot EU.

Det skulle i sin tur föranledas av EU:s hårda krav på Storbritannien att betala en EU-nota, på upp emot 100 miljarder euro.

Samtidigt väntas finansminister Philip Hammond på måndagen hålla ett anförande inför det brittiska industriförbundet, CBI, där han ska försöka lugna företagens oro för brexitkonsekvenserna.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto