Home > Den amerikanska arbetslöshetsrapporten redo att bestämma nivån för USD i dag

Den amerikanska arbetslöshetsrapporten redo att bestämma nivån för USD i dag

Valutahandlare bör ägna stor uppmärksamhet åt lanseringen av den amerikanska arbetslöshetsrapporten. Denna indikator ger alltid extrem volatilitet i de stora valutaparen. Valutahandlare kan hitta bra möjligheter att komma in på marknaden efter detta viktiga tillkännagivande 12:30 GMT.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend up up up down up up
Motstånd 1.3185 1.6220 79.90 0.9310 1.0460 0.8200
1.3165 1.6200 79.70 0.9290 1.0440 0.8180
1.3135 1.6170 79.40 0.9260 1.0410 0.8150
Stöd 1.3075 1.6110 78.80 0.9200 1.0350 0.8090
1.3045 1.6080 78.50 0.9170 1.0320 0.8060
1.3025 1.6060 78.30 0.9150 1.0300 0.8040

Ekonominyheter

USD – USD faller på förnyad riskaptit

USD deprecierade mot de flesta av dess större valutarivaler igår. Den nådde sin lägsta nivå på nästan två månader kontra EUR, efter att uppgångar i aktieindexen fått valutahandlare att söka sig till mer riskfylld valutahandel. Vid gårdagens stängning, deprecierade USD kontra EUR, vilket skickade det mycket omsatta valutaparet till 1,3130. USD hade ett liknande beteende mot GBP och slutade på 1,6145.
Dagens arbetslöshetsrapport väntas få en stor inverkan på den amerikanska valutan. Varje resultat kan komma att bli en överraskning och USD kan gå åt båda hållen som en följd. Hursomhelst är valutahandlare osäkra på hur marknaden kommer att reagera på dagens uppgifter. En svag rapport kan ge näring åt riskaversion, stärka statsobligationsmarknaden och faktiskt hjälpa USD. Å andra sidan ett bättre än väntat resultat kan ses som ett tecken på styrka i den amerikanska ekonomin och lyfta USD. Eller så kan den uppmuntra till risktagande och understödja råvaror och högre avkastningsvalutor på greenbackens bekostnad.

EUR – Valutaparet EUR/USD nådde ett högsta på en månad

Euron nådde ett månadshögsta mot en skadeskjuten USD på onsdagen, lyft av Moodys ratinginstitutet som bekräftade Spaniens kreditbetyg och växande spekulationer om att Madrid kommer att be om ett räddningspaket nästa månad. EUR var upp 0,6 procent för dagen på 1,3136, det högsta sedan mitten av september
Moodys betygsättning, vilken är beroende av att Spanien genomför skattereformer och att den europeiska centralbanken kliver in för att stödköpa perifera obligationer, lugnade omedelbart oron för en nedgradering till skräpstatus. Detta drev den avkastningen på spanska obligationer lägre innan en den förestående auktionen på torsdag vilket hjälpte EUR.
Investerare kan vänta sig att den ovanliga prisvolatiliteten kommer att fortsätta för valutaparet EUR/USD, där paret försöker hitta nya stöd och motståndslinjer . Stora prisstegringar som dessa är inte vanliga och presenterar fantastiska möjligheter att dra nytta av prissvängningar för stora lönsamma vinster.

JPY – JPY föll på alla fronter

JPY föll mot de flesta av sina viktigaste valutarivaler under gårdagens handel. JPY deprecierade med cirka 50 punkter mot EUR. Yenen föll också med cirka 60 punkter mot GBP.

Dessutom kommer värden i JPY sannolikt att bestämmas av de europeiska och amerikanska ekonomiska indikatorerna som släpps under dagen. Positiva nyheter från Europa eller USA kommer sannolikt att se investerare fortsätta att köpa upp riskfyllda tillgångar. Detta kommer sannolikt leda till att JPY depreciera ytterligare. Skulle rapporterna i dag indikera några farhågor för takten i den globala ekonomiska återhämtningen, kan vi få se investerare återgå till mer säkra tillgångar såsom JPY.

Råolja – Råoljepriset deprecierar under 91,75 dollar per fat

Råoljepriset sjönk till 91,75 dollar per fat på onsdagen efter att regeringen rapporterat att den amerikanska råoljeproduktionen ökat med 2,9 miljoner fat under veckan som slutade den 12 oktober. Det amerikanska departementet för energi sade att vid 369,2 miljoner fat, ligger råoljelagren väl över den övre gränsen för det genomsnittliga intervallet för denna tid på året.

Framöver rekommenderas valutahandlare noggrant följa de globala aktiemarknaderna och de stora ekonomiska indikatorerna som kommer att offentliggöras från USA och euroområdet i syfte att förutsäga nästa rörelse i råoljepriset.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Valutaparet EUR/USD kors har haft en hausseartad trend den senaste veckan. Dock, verkar denna trend vara på väg att upphöra. Till exempel signalerar det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska om att en baisseartad vändning är nära förestående. En nedåtgående trend i dag stöds också av Williams Percent Range. Ligga kort med korta stopp kan visa sig ge resultat i dag.

GBP/USD

Korset har upplevt mycket hausse de senaste två dagarna och ligger för närvarande på 1,6125 nivån. Det finns många tecken på diagrammets oscillatorer som stödjer en eventuell baisseartad korrigering i dag. Detta stöds av det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska. Ligga kort med korta stopp kan visa sig ge stora vinster i dag.

USD/CHF

Valutaparet USD/CHF kors har haft en baisseartad trend de senaste 2 veckorna. Dock, verkar denna trend vara på väg att upphöra. Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet visar att valutaparet flyter i det översålda territoriet, vilket tyder på att en korrigering uppåt kommer att ske snart. Ligga långt med korta brott kan vara ett klokt val.

USD/JPY

Valutaparet har handlats i ett intervall ett tag nu, utan någon särskild riktning. Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska ger oss blandade signaler. 4- timmarsdiagrammen ger inte någon tydlig riktning heller. Att vänta på tydligare tecken på timdiagrammet kan vara en bra strategi i dag.

Wild Card

EUR/GBP

Detta pars ihållande uppåtgående rörelser har slutligen drivit upp priset till det överköpta territoriet på det dagliga diagrammets Williams Percent Range. Inte bara det, men det tycks vara så att det finns ett baisseartat kors på Slow Stokastiska, vilket pekar på en nära förestående korrigering nedåt. Forex valutahandlare har nu möjlighet att invänta den nedåtgående brytningen på timdiagrammen och positionera sig kort för att rida ut den förestående vågen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto