Home > Den ekonomiska skadan från Coronaviruset utvärderas

Den ekonomiska skadan från Coronaviruset utvärderas

NFP-rapporten kommer släppas mot slutet av denna vecka, och ekonomer över hela världen gör nu allt de kan för att utvärdera hur stark påverkan av Coronavirus-pandemin har varit och kommer att vara.  The Global Risk Survey of Oxford Economics erbjuder ett par intressanta perspektiv när det kommer till konsekvenser för amerikanska företag, arbetslöshet och mönster för disponibel inkomst.

Nästan 32% av alla företag förväntas vara negativt påverkade, medan 60% av dem förväntas komma tillbaka efter en initialt negativ effekt. Resten av respondenterna förväntar sig att antingen i stort vara opåverkade eller till och med positivt påverkade.

Vad data från april kan komma att visa

Arbetslöshet är det alla pratar om just nu. Efter NFP:s pressrelease försenades med en vecka på grund av helgdagen den första maj förväntas det att marknaden kommer visa att 28 miljoner människor i USA har förlorat sina jobb i april. Detta är tre gånger mer än den stora arbetslöshet som härjade under den stora finanskrisen 2008.

Genomsnittlig timinkomst (AHE) är en proxy för inflationsförväntningar, och den förväntas gå ner till 2012 års låga noteringar. Lägre oljepriser hjälpte inte med inflationen, och AHE:s nedgång förväntas trots en uppåtgående bias från branscher med låga löner.

Alla ögon just nu bör vara på deltagandefrekvensen då den har potentialen att göra datan opålitlig. Det handlar om antalet människor som räknas som anställningsbara, och den förväntas falla under 60%, vilket gör datan ännu mer opålitlig för arbetslöshet.

På tal om arbetslöshet har prognosen hoppat till rekordhöga 17%, trots ovan nämnda bias. Trots allt är arbetslöshet en indikator som ofta hamnar lite på efterkälken, och dess nivå beror på många olika faktorer.

En faktor som vi tidigare nämnde är deltagarfrekvensen. En annan är att det finns de som är anställda men som just nu inte jobbar, vilket räknas som en temporär uppsägning. Slutligen kan det vara vettigt att som investerare ta en titt på ofrivilliga deltidsjobb.

När man tittar på siffrorna från denna jobbrapport kommer det troligtvis avslöjas vilka branscher som påverkas mer än andra. Flygbranschen upplever just nu sin största aktivitetsnedgång någonsin medan detaljhandel, hotell och restauranger även har drabbats hårt.

När det kommer till jobbdata finns det alltid en viss hoppfullhet då det åsyftar tidigare ekonomiska villkor (april i detta fall), så det finns en chans att saker och ting har förbättrats sedan datan genererades.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto