Home > Den ghananska konstnären Kojo Marfo tillkännager sin egen NFT-serie

Den ghananska konstnären Kojo Marfo tillkännager sin egen NFT-serie

NFT-kollektionen visar upp Kojo Marfos unika Akan- och Picasso-inspirerade verk.

Den Londonbaserade ghananska konstnären Kojo Marfo har tillkännagett sin egen non-fungible token-serie (NFT) som är inställd på prägling under hela april, enligt ett pressmeddelande som delades den 28 mars.

Konstnären, vars verk hämtar inspiration från traditionella Akan-artefakter, skulpturer och Pablo Picasso, kommer att arbeta på NFT-kollektionen med London-baserade JD Malat Gallery.

Enligt pressmeddelandet är Marfos NFT-kollektion tänkt att lyfta fram de "starka länkarna" mellan den digitala världen och fysiska verk.

Marfo planerar att använda samlingen för att nå en ny publik för sina konstverk när han försöker föra ut sitt sociala budskap till fler människor.

NFT-samlingen är alltså inställd på att stärka kopplingen mellan konstverken konstnären lägger fram och den digitala världen där konstnärer hittar en allt mer populär väg att kommunicera frågor och kommentera samhället.

NFT-samlingen kommer att skapas via "en bas av 250 egenskaper distribuerade genom en algoritm för att generera unika NFTs." Genom det försöker Marfo visa upp sin konstnärliga vision. Han kommer också att använda intäkterna från försäljningen för att donera till välgörenhet.