Home > Den mest överbefolkade traden i november

Den mest överbefolkade traden i november

I en ny enkät av Bank of America blev respondenter frågade vilken den mest överbefolkade traden i november var. Rapporten jämförde sen svaren med svaren från oktober.

Återigen leder den amerikanska IT-sektorn vägen. Medan investerare reducerade sin exponering jämfört med föregående månad är skillnaden jämfört med andraplatsen enastående.

Efter det amerikanska valet kom nyheterna om vaccin. Varje måndag i november har marknaderna fått positiva nyheter om vaccin från Pfizer, Moderna och AstraZeneca. Nasdaq 100, ett index över IT-sektorn, tog inte nyheterna särskilt bra, i jämförelse med Dow Jones och S&P 500 som slog nya rekord.

Förklaringen kommer från faktumet att IT-sektorn har gagnats mest av nedstängningar och förändrade vanor. Stora namn som Amazon, Microsoft, Netflix och Zoom har varit investerarnas älsklingar.

Sen har vi även faktumet att ingen egentligen vill vara en del av en överbefolkad trade.

Att tänka utanför lådan

En av de oskrivna reglerna inom investering och trading har att göra med att undvika trängsel. Att tänka utanför lådan. Det är väl ändå trots allt så att alla inte kan ha rätt, eller hur?

Detta är en anledning till varför investeringsbolag bedriver sådana här undersökningar. Ingen kan vara säker ifall svaren är korrekta, men de erbjuder en bild som liknar verkligheten.

Om IT-sektorn är en stor bubbla som bara väntar på att spricka får vi se med tiden. Men en sådan förhöjd värdering och med så många investerar på samma trades är det lätt att förstå varför många menar att det är en bubbla.

Att satsa långt på Bitcoin å andra sidan är inte överbefolkat. Faktum är att Bitcoin, i jämförelse med IT-sektorn, inte ser ut att befinna sig i en bubbla. Den har förvisso ökat med 300% i år, men det mesta av det har ägt rum i november.

De två trades som hittills har nämnts är inte de mest överraskande. Trots allt har dessa trades varit de som fått mest uppmärksamhet i år.

Kort på banksektorn är en annan intressant trade. Ja, bankerna har drabbats och fortsätter att drabbas av pandemin. De tar förlusterna och förbereder sig inför fler förluster under de kommande månaderna. Men centralbankerna ger alltid stöd åt bankerna. Positiva nyheter om ett vaccin ledde till ett banksektorn tog ett par steg framåt. Konsolideringar kommer troligtvis dominera då starka aktörer kommer sikta mot att köpa upp mindre aktörer.

Som alltid finns det flera alternativ för investerare. Vilka av de trades som har nämnts här kommer visa sig vara de mest lönsamma om ett år?

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.