Home > Det är NFP-dagen – vad innebär detta för valutahandlare?

Det är NFP-dagen – vad innebär detta för valutahandlare?

Idag är det NFP-dagen, och för traders och investerare är det inget annat som spelar någon roll idag. Allt annat som har skett under veckan kastas åt sidan inför denna rapport, som kan förändra allt. Denna rapport har definitivt potentialen att förändra marknadsdynamiken.

Vad bör valutahandlare göra?

Valutamarknaden påverkas specifikt av NFP-rapporten. Detta är ett exempel på ekonomisk data som domineras av algoritmer. Som trader kanske du ibland undrar varför priserna rör sig så aggressivt, bara ett par sekunder efter NFP-rapporten? Förklaringen kommer från hög frekvens-trading. Denna industri frodas av att vara först med att reagera på ekonomiska rapporter. Om den faktiska siffran är bättre än prognosen köper algoritmerna USD. Om inte, säljer de USD. Ägandeperioden är dock mindre än en sekund, och ibland mindre än en tiondels sekund, vilket innebär att algoritmerna köper och säljer flera tusen trades blixtsnabbt.

För privata traders är detaljerna i NFP-rapporten viktigare än den initiala marknadsreaktionen. Därför har traders två alternativ. Om de har en öppen position inför NFP-rapporten har denna position en tidshorisont bortom NFP-rapporten. Om marknaden rör sig i rätt riktning efter NFP-rapporten är det bra, men om den inte gör det är positionen där i ett annat syfte och ideellt sätt från en analys på större tidsramar än det fjärde diagrammet.

Ett annat alternativ är att sitta och vänta på rapporten. Det finns mycket information i rapporten som kan leda till att prisförändringarna skiftar i riktning under dagen. Exempelvis rör det sig som revideringar av tidigare rapporter, om deltagande på arbetsmarknaden, förändringar i arbetslöshetsgrad och så vidare.

Tidigare rapporter om arbetsmarknaden hjälper, men de kan inte garantera resultatet i NFP-rapporten. ADP-rapporten är det perfekta exemplet på detta.

Förra månaden såg vi betydligt bättre faktiska siffror från arbetsmarknaden än väntat. Naturligtvis växte förväntningarna att NFP skulle bekräfta denna starka vändning, men det hände inte.

För två dagar sedan var det ADP-rapportens tur att vara en besvikelse. Medan den privata sektorn i USA skapade jobb skedde detta till mindre stor grad än vad marknaden förväntade sig.

Kommer NFP-rapporten leverera en positiv överraskning senare idag?

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.