Home > Det ekonomiska läget överskuggas av eurokrisen

Det ekonomiska läget överskuggas av eurokrisen

Det sade den tyske finansministern Wolfgang Schäuble inför parlamentet på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Han sade att tillväxttakten i den tyska ekonomin bromsar in, men Tyskland har blivit mer motståndskraftigt mot chocker och har anpassat sig bättre till globaliseringen än andra. Någon kraftig uppgång i arbetslösheten väntas inte.

Han sade också att det inte finns en enda ”big bang”-lösning för eurokrisen. ECB:s självständighet måste försvaras och respekteras, samtidigt som delat ansvar och sedelpressen inte kommer att minska bekymren.

Wolfgang Schäuble konstaterade att Grekland måste leva upp till villkoren i programmet och att dessa villkor inte kan omförhandlas. Grekland, Italien och Spanien gör samtidigt framsteg och euroområdet som helhet är på ”rätt väg”. Europa har lärt från krisen och stabilitetspaketen har nu ”mer bett” än tidigare.

Han sade att prognosen om en BNP-tillväxt på 0,7 procent i år fortsatt har stöd i utvecklingen, men att det blir svårt att komma över prognosen på 1,6 procent för 2013. Prognosen för lånebehovet 2012 kommer att klaras av.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.